22 november 2018

Interview auteurs "Beter worden is niet voor watjes

Donderdag 22 november om 19.30 uur worden Danielle Pinedo en Bart van Eldert geïnterviewd over hun boek ‘Beter worden is niet voor watjes’, Zij worden geïnterviewd door Margot de Kock, directeur van het Ronald McDonaldhuis.  Het interview is gratis toegankelijk en zal plaatsvinden in Boekhandel Dominicanen in Maastricht.

De twee auteurs van het brievenboek ‘Beter worden is niet voor watjes’ zijn journalisten die beiden een levensgevaarlijke ziekte overleefden. Hun briefwisseling beslaat vier jaar waarin zij schreven over het omgaan met de ziekte en over de periode van beter worden waarin zij probeerden hun weg te vinden in het 'nieuwe' leven. Ze hebben honderden reacties van patiënten en artsen op hun boek ontvangen. Ook kranten, bladen en radio-programma’s hebben er veel aandacht aan besteed. Het onderwerp “herstel na kanker” lijkt velen aan te spreken.

 Beter worden, het blijkt een rámp. In mijn toch al kleine wereld is het stiller dan ooit. Hele dagen maak ik niets mee. De mensen denken dat niet doodgaan hetzelfde is als doorgaan met leven. Eerder zat mijn moeder klaar met een kopje thee na mijn ziekenhuisbezoek. Nu is het van: "O, heb je weer een afspraak?' Nou, zij ook. De boekenclub, de museumclub, ergens godbetert hérten kijken met andere überfitte bejaarden. Maar het doet nog steeds zeer, hoor!
Voorzichtig staan twee bevriende journalisten weer op. Ging levensgevaarlijk ziek worden nog vanzelf, beter worden blijkt niet voor watjes. Net als veel van de duizenden patiënten die tegenwoordig kanker doorstaan, merken zij hoe ingewikkeld overleven is. Ook blijkt ziekte een positieve kant te hebben. Nu kan alles anders zijn. Thuis, op het werk en in je hoofd. De auteurs laten in deze intieme briefwisseling ontroerend en met humor zien hoe ze de afgelopen jaren hun weg zochten in dit nieuwe extra bestaan. Hoe een zware ziekte je beter kan maken. Een brievenboek vol levenskunst.

 Met vriendelijke groet,

Desirée Verbeet

Promotie, Marketing en Communicatie

Boekhandel Dominicanen

Dominicanerkerkstraat 1

6211 CZ  Maastricht

T +31 (0)43  4100 010

E promotie@boekhandeldominicanen.nl

www.boekhandeldominicanen.nl