4 februari 2020

Symposium het hoofdhals carcinoom: de nieuwste ontwikkelingen in de OncoZON regio

Het Catharina ziekenhuis, Elkerliek ziekenhuis, Laurentius ziekenhuis, Maastricht UMC+, Maastro Clinic, Máxima Medisch Centrum, SJG Weert, St. Anna ziekenhuis, VieCuri Medisch Centrum en Zuyderland Medisch Centrum werken samen onder de naam OncoZON. Hét netwerk voor oncologische zorg in Zuidoost-Nederland.

Onze ambitie is dat iedere patiënt in de regio de best mogelijke oncologische zorg krijgt volgens de laatste inzichten en richtlijnen. Het zorgpad voor hoofdhals patiënten is sinds de komst van de snel-diagnostiek erg veranderd. Ook zijn er door nieuwe onderzoeken en technieken steeds meer behandel opties mogelijk.

Bent u benieuwd wat dit betekent voor de oncologische hoofdhals zorg? Kom dan naar ons patiënt symposium in samenwerking met patiënten vereniging HOOFDHALS op 4 februari 2020 in het midden van de regio, de ECI cultuurfabriek in Roermond. Hier worden aan de hand van interessante onderwerpen en ervaringsverhalen de verschillende ontwikkelingen binnen de oncologische zorg voor hoofdhals patiënten toegelicht.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

19:00 uur: Ontvangst met koffie

19:30 – 19:40 uur: Opening door patiëntenvereniging HOOFD-HALS en OncoZON
19:40 – 19:55 uur: Het hoofdhals zorgpad - Martin Lacko
20:00 – 20:15 uur: Leven na de behandeling van hoofdhals kanker

De behandeling

20:20 – 20:35 uur: Protonen therapie - Frank Hoebers
20:40 – 20:55 uur: Veiliger opereren door computer planning - Jürgen Lichtenstein
21:00 – 21:15uur: Chemotherapie - Ann Hoeben

21:15uur: Afsluiting

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: info@pvhh.nl. Gelieve in deze mail uw naam en het aantal bezoekers te vermelden.

Met vriendelijke groet namens het bestuur van de OncoZON Hoofdhals werkgroep,

Martin Lacko
Dirk Flikweert
Gert-Jan Kamps