Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Berichtgeving over derde COVID vaccinatie en griepvaccinatie voor oncologiepatiënten

Recent is bekend geworden dat de werking van de twee COVID-19 vaccinaties verminderd kan zijn bij een deel van de mensen die een antikanker behandeling (hebben) ondergaan. Een derde vaccinatie kan de werkzaamheid van de vaccinatie verhogen. Daarom komt een aantal patiëntengroepen op advies van de “RIVM werkgroep COVID-19 vaccinatie voor immuun gecompromitteerde patiënten” in aanmerking voor een derde vaccinatie. U leest hier voor wie dit geldt en hoe dit in zijn werk gaat.

Informatie m.b.t. griepvaccinatie

Patiënten die met chemotherapie of targeted therapie of immunotherapie worden behandeld wordt aangeraden zich te laten vaccineren. Dit geldt zowel voor het influenzavaccin als voor het  pneumococcenvaccin.

Beste periode
Halverwege de kuren (NIET op zelfde dag van de chemotherapie en bij voorkeur ook niet vlak ervoor). Dit klinkt wat tegenstrijdig omdat je halverwege meeste kans op dip hebt, maar dit is niet van belang voor de respons (bescherming) door het vaccin.

Voor de patiënten die ook een coronavaccinatie krijgen geldt dat er miminaal  2 weken tussen de griep vaccinatie en de coronavaccinatie moet zitten.

Sluit de enquête