2 maart 2017

Ex-prostaatkankerpatiënten gezocht voor onderzoek

Voor een onderzoek naar de behandelingsvoorkeuren van prostaatkankerpatiënten is de afdeling Health Education and Promotion van Maastricht UMC+ op zoek naar ex-prostaatkankerpatiënten. Doel van het onderzoek is te komen tot een keuzehulp die toekomstige prostaatkankerpatiënten kan helpen bij een gezamenlijke besluitvorming (i.s.m. hun behandelend arts) over hun behandeling. Deze tool wordt op dit moment ontwikkeld door bestralingsinstituut MAASTRO clinic.

Deelname aan het onderzoek houdt in dat men wordt uitgenodigd voor een interview, waarbij wordt besproken hoe men de behandeling van prostaatkanker en de begeleiding daarbij heeft ervaren. De interviews nemen ongeveer 45 minuten in beslag. De plaats waar de interviews worden gehouden, wordt in overleg met de deelnemer bepaald. Dit kan ook het thuisadres van de deelnemer zijn indien gewenst.

Uit waardering voor uw deelname ontvangt u een VVV-bon ter waarde van €5,-.

Voor verdere uitleg en/of aanmelding, kunt u contact opnemen met onderzoeker Maureen van Brandenburg via T 06-46554121 of m.vanbrandenburg@student.maastrichtuniversity.nl.