Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Fietsjes verpleegafdeling A5: kijken naar wat er wél kan

Als gevolg van corona mogen patiënten niet van hun kamer af. Hierdoor kunnen ze geen gebruik maken van de beweegruimte op verpleegafdeling A5. Ook voor mensen die minder mobiel zijn is de beweegruimte geen optie. Dat moet anders kunnen dachten een aantal innovatieve zorgverleners!
Fietsjes A5

Ze schaften 8 fietsen aan. Met deze fietsen kunnen patiënten tóch bewegen (in bed) en daarmee hun armen of benen trainen. Het initiatief werd geëvalueerd middels een enquête. Reacties van patiënten waren onder andere: “Er wordt hier in je geïnvesteerd” en “Al het mogelijke wordt gedaan”. Een mooi voorbeeld van denken in mogelijkheden.

De patiënten zijn zo enthousiast dat het team het aantal fietsen wil gaan uitbreiden. En niet alleen dat, er wordt ook doorontwikkeld! De nieuwe fietsen zullen kwalitatief beter zijn. Met als doel dat elke patiënt op A5 de mogelijkheid krijgt tot bewegen. Want of je nu gezond of ziekt bent, mobiel bent of aan bed gekluisterd, bewegen heeft een positief effect op je gezondheid. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal!

Het betrokken team bestaat uit: Ingeborg Vriens (Internist-oncoloog), Astrid Demandt (Internist-hematoloog), Heidi van Ojik (Internist-oncoloog), Robbert Nelissen (teamleider A5), Erwin Vanderhoeft (leidinggevende A5), Hanneke van Dijk-Huisman (Fysiotherapeut/Kliniek op Maat), Elske Heeren (Stafadviseur Operational Excellence/Kliniek op Maat), Viony Rutten (student), Bianca Wauben (Stafmedewerker Kwaliteit en Veiligheid).

En niet te vergeten alle zorgverleners die het initiatief een warm hart toedragen en de patiënt motiveren om aan de slag te gaan!

Sluit de enquête