René van der Hulst medisch directeur Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center

Prof. dr. René van der Hulst is per 01-07-2023 benoemd als medisch directeur Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center (MCCC). Hij volgt hiermee prof. dr. Bernd Kremer op. Van der Hulst werkt sinds 2001 als plastisch chirurg in het Maastricht UMC+ en is sinds 2008 afdelingshoofd plastische, reconstructieve en handchirurgie.

Naast medisch centrumdirecteur blijft René werkzaam als plastisch chirurg, hoogleraar en afdelingshoofd plastische, reconstructieve en handchirurgie. Hij is met name betrokken bij de reconstructieve borstchirurgie en hoofd-hals chirurgie.

Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center
In het MCCC bieden wij de best mogelijke zorg voor mensen met (een vermoeden van) kanker en goedaardige bloedziekten. Het MCCC is één van de acht centra voor patiëntenzorg in het MUMC+. Zorgverleners van het MCCC werken veelvuldig samen met specialisten buiten het ziekenhuis. Zo wordt binnen OncoZON - het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland – samengewerkt met acht andere regionale ziekenhuizen en het radiotherapiecentrum Maastro. Daarmee organiseren wij de zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet.

Erkend topinstituut
Het MCCC is door de Organisatie van Europese Kankerinstituten (OECI) erkend als als één van de twee topinstituten in Nederland die oncologische zorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op excellent niveau en in samenhang aanbieden. Daarmee behoren we niet alleen landelijk, maar ook internationaal tot de beste instituten. Het MCCC, bestaat uit het eerdere Oncologie Centrum van het academisch ziekenhuis en het oncologische deel van onderzoeksschool GROW Oncology & Reproduction van Universiteit Maastricht.

Prof. dr. René van der Hulst
Sluit de enquête