Ruim 4000 euro voor droge mond studie

De cheque met een waarde van maar liefst €4390.38 werd overhandigd aan prof. dr. Marieke van den Beuken door vrijwilligers van ‘Plök d'n daag en loup’. Een geweldig initiatief om Kankeronderzoekfonds Limburg te steunen. Het geld zal besteed worden aan de droge mond studie.

Een droge mond heeft een grote invloed op de kwaliteit van leven. Zo kan het zorgen voor pijn, problemen met slikken en een veranderde smaak. Daarnaast heeft het invloed op eten, spreken en slapen. De droge mond studie onderzoekt of het medicijn pilocarpine de klachten van een droge mond vermindert. Deze klachten ontstaan vaak bij mensen met gezondheidsproblemen en veel medicatie, zoals kanker. Het medicijn helpt de speekselklieren met het aanmaken van speeksel. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Expertise Centrum Palliatieve Zorg (prof. Marieke van den Beuken).

‘Plök d'n daag en loup’ werd in 2010 opgericht door Mariska Spee en organiseert 2-jaarlijks een grote benefiet happening om onderzoek te steunen dat ten goede komt aan patiënten met kanker in de regio. 

Meer weten over dit onderzoek? Kijk op deze website.

Overhandiging cheque droge mond studie
Op de foto van links naar rechts: prof. dr. Marieke van den Beuken, Mariska Spee , Anja Thehu, Fred Thehu en Claudia Lahaye
Sluit de enquête