Het Oncologie Centrum

Mensen met een vermoeden van kanker willen zo snel mogelijk zekerheid. Mensen waarbij de diagnose kanker is gesteld hebben recht op de allerbeste zorg, de hoogste kans op overleven en de gunstigste kwaliteit van leven.

Door een bundeling van ‘krachten’ is veel winst te behalen voor de patiënt. Steeds meer ziekten vragen om een multidisciplinaire aanpak. Om mensen goed te kunnen helpen, is samenwerking en overleg tussen de verschillende disciplines essentieel.Oncologie Centrum Daarom heeft het Maastricht UMC+ een Oncologie Centrum ingericht waar alle zorg voor mensen met (vermoeden van) kanker en goedaardige bloedziekten is samengebracht. Op deze website kunt u lezen wat wij voor u kunnen betekenen.

In het Oncologie Centrum worden naast patiënten met (het vermoeden van) kanker ook patiënten met een goedaardige bloedziekte gezien en behandeld.

OncoZON

Maastricht UMC+ is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van negen ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

Logo Oncozon 

 

OECI

Om onze krachten internationaal te bundelen werken wij samen met de Organisation of the European Cancer Institutes.

Logo OECI