Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Eierstokkanker

Diagnostiek

Als er een vermoeden bestaat dat er bij u sprake is van eierstokkanker dan wordt u doorverwezen naar een specialist.

 • Eierstokkanker

  Uw behandelend arts bepaalt in overleg met u welke onderzoeken er nodig zijn voor het stellen van de diagnose en het opstellen van het behandelplan. Alle genoemde onderzoeken kunnen van toepassing zijn, maar dit hoeft niet. Welke onderzoeken er plaats vinden, hangt onder andere af van uw conditie, leeftijd en het stadium van de ziekte.

  Echografie
  Met een echografie worden weefsels en organen in beeld gebracht met behulp van ultrageluidsgolven. Deze geluidsgolven zijn niet hoorbaar, maar de weerkaatsing (echo) ervan maakt organen en/of weefsels zichtbaar op een beeldscherm. Zo kunnen de baarmoeder, de dikte van het baarmoederslijmvlies en de eierstokken worden bekeken. Het onderzoek kan via de huid of via de vagina ( inwendige echo) plaatsvinden. Het onderzoek vindt plaats op de afdeling radiologie.

  Lees meer

 • Bloedonderzoek

  Bloedonderzoek is een standaardonderzoek dat bijna altijd plaatsvindt. Op basis van de klachten en de verdenking wordt bepaald op welke afwijkingen het bloed onderzocht wordt. Na afname wordt het bloed naar het laboratorium gestuurd waar het wordt nagekeken. U kunt laten bloed prikken bij het diagnostisch centrum op de begane grond van het Maastricht UMC+. Heeft u echter een afspraak in het Oncologie Centrum dan kunt u eveneens tussen 8.00 uur en 16.00 uur bloed laten prikken in de polikliniek.

Sluit de enquête