Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Gynaecologische kanker

Patiëntinformatie - gynaecologische oncologie

Zojuist is bij u de diagnose gynaecologische kanker gesteld. Er gaat de komende tijd veel op u afkomen. Goede informatie kan u helpen de komende tijd om de juiste beslissingen te nemen. Deze informatie is belangrijk om uw ziekte te kunnen begrijpen en ermee om te gaan.

Artsen en andere zorgverleners bespreken alles wat voor u van belang kan zijn. Op deze pagina vindt u informatie over uw ziekte, onderzoek, behandeling en over het omgaan met uw ziekte en de gevolgen daarvan. Tijdens de gesprekken in het ziekenhuis krijgt u veel informatie. Daarom is het verstandig om uw mogelijke partner of een ander vertrouwd persoon mee te nemen.

De informatie op onze website kan u meer inzicht geven in uw ziektebeeld. Zo kunt u wellicht meer grip krijgen op de situatie. Veel mensen vinden het prettig om actief betrokken te zijn bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen over de behandeling. Dit kan alleen als u goed geïnformeerd bent. Daarnaast kunt u uw eventuele partner en/of uw naasten de informatie laten lezen zodat ook zij op de hoogte zijn.

Ook uw specialist en uw huisarts weten dat dit een moeilijke periode in uw leven is. U kunt een beroep op hen doen om over uw situatie te praten. Bovendien zijn er zowel binnen als buiten het MUMC+ personen met wie u een afspraak kunt maken en die u kunnen helpen bij vragen/problemen. Hieronder staan de contactgegevens van de betrokken verpleegkundig(e) (specialisten) vermeld. Aarzel niet om contact op te nemen: wij zijn er voor u.

Wij hopen u met deze informatie zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen tijdens en na uw behandeling.

Contactgegevens casemanagers

Moniek Kamps
T: 043-387 65 43 vraag naar sein 7242 
Telefonisch spreekuur op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 uur tot 14.00 uur.
E: m.kamps@mumc.nl

Charlotte Penders
T: 043-387 65 43 vraag naar sein 5536
Telefonisch spreekuur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13:00 uur tot 14:00
E: charlotte.penders@mumc.nl

Sluit de enquête