Terug

Dr. J. Borger

Radiotherapeut-oncoloog

Borstkanker

Aandachtsgebieden

Borstkanker, darmkanker

Contact

Tel.nr MAASTRO Clinic: 088-4455666

Email: info@maastro.nl

Curriculum Vitae

Na het voltooien van mijn opleiding tot radiotherapeut-oncoloog heb ik 14 jaar in het NKI/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam gewerkt. Daar hield ik mij voornamelijk bezig met de behandeling van borstkanker. Sinds 2001 ben ik in dienst bij MAASTRO Clinic. Momenteel houd ik me vooral bezig met de behandeling van borstkanker, darmkanker en lymfomen. Ik heb veel ervaring met het uitvoeren van klinisch wetenschappelijk onderzoek en internationale onderzoeken bij patiënten. In 1995 ben in aan de VU Amsterdam gepromoveerd op een onderzoek naar de borstsparende behandeling van borstkanker.

In MAASTRO besteden we veel aandacht aan nieuwe ontwikkelingen  en onderzoek. Dit komt ook de directe patiëntenzorg ten goede. We streven op alle niveaus naar een veilige en state-of-the-art behandeling. Door in kleine teams te werken ontstaat er een prettige en toegewijde werksfeer. Naast de patiëntenzorg besteed ik een deel van mijn tijd aan het geven van onderwijs (in teamverband) aan artsen in opleiding en aan  studenten geneeskunde.

Via spreekuren en multidisciplinair overleg hebben we vanuit MAASTRO veel contact met de verwijzende ziekenhuizen in de regio. Ik neem deel aan diverse regionale en (inter)nationale werkgroepen ter bevordering van de specifieke expertise. Als zorglijnkernteamvoorzitter concentreer ik mij vooral op de hemato-oncologie. Een belangrijk onderdeel daarbij is de nazorg van late effecten bij voormalige Hodgkin lymfoom patiënten (BETER poli).