Terug

Prof. dr. Anne-Marie Dingemans

Longarts

Longkanker|Neuro-endocriene tumoren (NET)

Aandachtsgebieden

Longkanker

Contact

T. 043-3876400
E. poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum Vitae

Sinds 2004 werk ik als longarts in het Maastricht UMC+. Na mijn promotieonderzoek aan het VU Medisch Centrum (VUMC) in Amsterdam heb ik mijn opleiding tot longarts gevolgd in het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarna heb een verdiepingsjaar Algemene Medische Oncologie in het VUMC gedaan. Ik houd mij vooral bezig met de behandeling van longkanker.

Ik zet mij ervoor in om elke patiënt de meest optimale therapie te bieden die er voor handen is. Door mee te werken aan wetenschappelijke studies maak ik het voor mijn patiënten mogelijk als eerste een behandeling te krijgen  met nieuwe, veelbelovende medicijnen en andere nieuwe therapieën. In het Maastricht UMC+ ben ik de eerst verantwoordelijke voor de multidisciplinaire thoracale oncologie (waartoe tumoren van de long en de zwezerik behoren). Door met specialisten uit verschillende vakgebieden nauw samen te werken, proberen we de best mogelijke zorg te bieden voor iedere patiënt, waarbij behoud van zoveel mogelijk kwaliteit van leven een belangrijk aspect van de zorg is.

Ik ben bestuurslid van de Netherlands Respiratory Society (NRS), ben actief binnen de werkgroep oncologie van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) en ben lid van de European Society for Medical Oncology (ESMO) op het gebied van longtumoren en de ERS-HERMES thoracale oncologie groep.