Terug

Drs. Daniëlle Eekers

Radiotherapeut-oncoloog

Hoofd-halskanker

Aandachtsgebieden

Neuro-oncologie (kanker van hersenen en zenuwbanen), hoofd-hals oncologie en palliatie.

Contact

T. 088-4455666
E. info@maastro.nl

Curriculum Vitae

Sinds het afronden van mijn opleiding tot radiotherapeut-oncoloog (in 2005) houd ik mij in het bijzonder bezig met het vakgebied van de neuro-oncologie (kanker van hersenen en zenuwbanen). Daarnaast ben ik gespecialiseerd in de hoofd-hals oncologie en palliatie. Na 8 jaar in Tilburg gewerkt te hebben, werk ik sinds 2012 in MAASTRO Clinic. Ik behandel daar patiënten uit de gehele zuidelijke regio.

Via wetenschappelijk onderzoek probeer ik de behandeling voor onze patiënten verder te verbeteren. Zo werk ik voor mijn promotieonderzoek aan de ontwikkeling van een model dat al voor de start van de behandeling kan aangeven welke vorm van bestraling (fotonen, protonen of koolstofionen) de kleinste kans op bijwerkingen bij de patiënt geeft. Ook werk ik aan de ontwikkeling van middelen die de patiënt helpen te kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden (decision support systems).

Ik ben medisch-inhoudelijk verantwoordelijk voor het Zuid-Oost Nederland Protonen Therapie Centrum van MAASTRO en Maastricht UMC+ (www.zonptc.nl). Ik ben lid van het Landelijke Platform Protonen Therapie (LPPT) en zit ik in het bestuur van de Nederlandse Protonen Schedelbasis Werkgroep. Als lid van de landelijke werkgroepen neuro-oncologie (LWNO) en hoofd-hals tumoren (NWHHT) en de Europese Brain Tumor Group (EORTC) neem ik deel aan diverse internationale studies. Ik ben bestuurslid van het LWNO, consulent van het Intergraal Kankercentrum Nederland (IKNL) voor de neuro-oncologie en lid van de IKNL hoofd-hals oncologie, neuro-oncologie, schedelbasis en endocrinologie werkgroepen. Als lid van de Onderwijs Commissie zet ik me in voor de landelijke opleiding tot Radiotherapeut Oncoloog binnen de NVRO.