Terug

Dr. S.M.E. Engelen

Chirurg-oncoloog

Borstkanker|Schildklierkanker|Weke delen tumoren

Aandachtsgebieden

Borstkanker, dikke darm kanker, schildklierkankeren sarcomen

Contact

T. 043-3876400

E: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum Vitae

Na mijn studie geneeskunde en mijn promotieonderzoek op het gebied van beeldvorming en behandeling van endeldarmkanker, heb ik voor mijn specialisatie tot chirurg gewerkt in het Maastricht UMC+ (2009-2011) en het Catharinaziekenhuis in Eindhoven (2011-2015). Zowel tijdens mijn promotieonderzoek als tijdens mijn opleiding werd duidelijk dat mijn bijzondere interesse uitging naar de oncologische chirurgie, dat is de chirurgische behandeling van kanker. Na mijn opleiding ging ik in het MUMC+ aan de slag als chirurg, waarbij ik mij bezighoud met de gehele chirurgische oncologie, maar met bijzondere interesse voor borstkanker, schildklierkanker, sarcomen en darmkanker.

In mijn werk als chirurg is het voor mij belangrijk om voor iedere patiënt te streven naar de voor hem of haar juiste behandeling op het juiste moment. Wat dat inhoudt, kan per patiënt verschillen en daarom is het wat mij betreft erg belangrijk om de patiënt mee te nemen in de beslisvorming, als er in een behandelplan verschillende mogelijkheden zijn. Zo krijgt iedereen de beste zorg toegespitst op de persoon. Daarnaast vinden we het in het MUMC+ erg belangrijk om te streven naar verbetering van al onze zorglijnen, en proberen daarom patiënten –als ze dat willen- zoveel mogelijk deel te laten nemen aan wetenschappelijke studies om de zorg nóg beter te maken. De samenwerking tussen verschillende specialismen is heel belangrijk om dit te bereiken, daarom is deze prettige samenwerking binnen het MUMC+ van grote waarde.

Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor Heelkunde (NVVH) en de Nederlandse Vereniging van Chirurgische Oncologie (NVCO) en Gastro-intestinale Chirurgie (NVGIC). Ik heb mij geruime tijd bezig gehouden met het verbeteren van de opleiding tot chirurg op landelijk niveau en draag op dit moment bij aan de opleiding van zowel studenten geneeskunde als artsen in opleiding tot chirurg.