Terug

Dr. Iryna Samarska

patholoog

Blaaskanker|Nierkanker|Prostaatkanker

Korte omschrijving

Iryna Samarska is sinds 2019 werkzaam als patholoog bij de afdeling pathologie in het MUMC+.

Aandachtsgebieden

  • Urogenitale pathologie
  • Lever pathologie

 

Contact

Email: iryna.samarska@mumc.nl
Telefoon: 
+34 43 387 24 36
BIG nr. 79913267001

Curriculum Vitae

Opleiding
Iryna Samarska studeerde van 1996 tot 2002 Geneeskunde aan de Nationale Medische Universiteit van Oekraïne, Kyiv, Oekraïne (National Medical University of Ukraine, Kyiv, Ukraine).
In 2012 heeft ze de Assessment procedure Buitenslands Gediplomeerden Gezondheidszorg doorgelopen en aan de hand van de behaalde testresultaten, heeft de Commissie Buitenlandse Gediplomeerden Volksgezondheid (CBGV) vastgesteld dat het niveau van haar vakbekwaamheid gelijkwaardig is aan het Nederland arts examen.

Andere opleidingen:
2006-2010: Opleiding tot Experimenteel Farmacoloog aan de Afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie, Rijksuniversiteit Groningen, University Medical Center Groningen.

Promotieonderzoek
Iryna Samarska promoveerde in 2011 op het proefschrift “Vascular reactivity in cardiopulmonary bypass” bij de Afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie, Rijksuniversiteit Groningen, University Medical Center Groningen.
Zij promoveerde in 2006 op het proefschrift “The search of the novel potential m.detrussor-selective compounds among guanidine derivatives (pinacidil’s analogues)” bij de Afdeling Cardiovasculaire medicijnen, het Instituut voor Klinische Farmacologie en Toxicologie, Academia voor Medische Wetenschappen (Kyiv, Oekraïne)

 

Werkervaring

Iryna Samarska was van 2002 tot 2006 werkzaam als PhD-student en vervolgens als Wetenschappelijk onderzoeker bij de Afdeling Cardiovasculaire medicijnen, het Instituut voor Klinische Farmacologie en Toxicologie, Academia voor Medische Wetenschappen (Kyiv, Oekraïne).
Zij was  van 2006 tot 2011 werzaam als PhD-student bij de Afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie , Rijksuniversiteit Groningen, University Medical Center Groningen.
Van 2011 tot 2013 was zij werkzaam als wetenschappelijke onderzoeker aan de Afdeling Anesthesiologie, Rijksuniversiteit Groningen, University Medical Center Groningen.

Deelnames, projecten en nevenfunctie's

Lidmaatschappen
LPAV, NVP, USCAP, ASCP, BDIAP, ESP

 

Publicaties