Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ga terug

Drs. M. Abdul Hamid

Patholoog

Aandachtsgebieden

Hematolpathologie, dermatopathologie

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum vitae

Drs.
In 2010 heb ik mijn opleiding tot patholoog afgerond in het Maastricht UMC+ en sindsdien werk ik daar als klinisch patholoog. Ik heb me toegelegd op de hematopathologie. Dat houdt in dat ik de bloedvormende organen bestudeer op de aanwezigheid van ziektes, zoals bloedcelkanker. Ik houd mij daarnaast bezig met dermatopathologie. Dat wil zeggen dat ik me richt op ziektes en afwijkingen van de huid. Met behulp van de microscoop en andere speciale technieken, zoals immunohistochemie, onderzoek ik stukjes lichaamsweefsel ('biopt') of lichaamsvocht van patiënten op de aanwezigheid van afwijkingen.

Bij mijn werk hecht ik zeer aan het laagdrempelig samenwerken met de klinische collega's, de artsen die direct contact hebben met de patiënten. Ik vind het belangrijk dat ik samen met hen een goed functionerend team vorm, dat zo snel mogelijk tot een goede diagnose komt en de patiënt de meest optimale behandeling kan aanbieden. Ik draag tevens bij aan diverse wetenschappelijke studies naar prognoses van bepaalde ziektebeelden en naar nieuwe behandelingen.

Ik ben lid van het regionaal Lymfoompanel en van de landelijke werkgroep Cutane Lymfomen en het Beenmergpanel. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie, de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en de European Society of Pathologists. Ik geef onderwijs over pathologie aan co-assistenten en aan pathologen in opleiding.

Sluit de enquête