Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ga terug

Dr. L. Ackermans

Neurochirurg

Aandachtsgebieden

Hersentumoren

Contact

Curriculum vitae

In 2006 heb ik mijn geneeskundeopleiding afgerond in het Maastricht UMC+. Daar heb ik aansluitend ook mijn opleiding tot neurochirurg gevolgd, die ik in 2013 heb voltooid. Sindsdien werk ik in het Maastricht UMC+ als staflid neurochirurg. Ik houd me in het bijzonder bezig met de behandeling van hersentumoren en zogeheten functionele hersenchirurgie. Een voorbeeld van dat laatste is het aanbrengen van elektroden in de hersenen bij patiënten met onder andere de ziekte van Parkinson, het syndroom van Gilles de la Tourette, dwangstoornissen of epilepsie. Elektrische stroompjes prikkelen via deze elektroden hersengebieden waardoor bepaalde klachten, bijvoorbeeld onwillekeurige spierbewegingen, minder worden.

Ik draag mijn steentje bij aan het (goed lopende) multidisciplinair overleg in de regio en zet me in om voor iedere patiënt een zo goed mogelijk behandeling tot stand te brengen. Ik vind het heel belangrijk dat patiënten de beste zorg krijgen en dat zij ervaren dat hun dokter met hen meeleeft. Ik hecht veel waarde aan het voeren van een open en eerlijk gesprek met al mijn patiënten. Ik doe mijn best voor hen een waardevolle aanvulling te zijn tijdens de moeilijke momenten en beslissingen in hun leven.

Ik besteed een deel van mijn tijd aan het geven van onderwijs aan studenten van de studies geneeskunde, psychologie en medische technologie en aan artsen die in opleiding zijn tot neurochirurg. Ik lever een bijdrage aan diverse wetenschappelijke onderzoeken, waaronder een studie naar het gebruik van beeldvormende technieken bij patiënten met een hooggradig glioom (een bepaald type hersentumor). Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie en lid van de kwaliteitscommissie van deze vereniging. Ik ben ook lid van de landelijke werkgroep Neuro-Oncologie, van de IKNL werkgroep Neuro-Oncologie en van de European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery.

Sluit de enquête