pasfoto

C.M.J. Gielen

Verpleegkundig specialist

Aandachtsgebieden

  • Begeleiding van mensen met darmkanker

BIG-register

BIG-09045641830

Contact

Over

Na haar opleiding tot verpleegkundige in het Salvator Ziekenhuis in Hasselt is Christel Gielen in 1996 gestart als unitleidster van de verpleegafdeling Orthopedie in het Maastricht UMC+. Daarnaast volgde ze de managementopleiding aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. In 2007 heeft C. Gielen bovendien de master Advanced Nursing Practice (ANP) afgerond. Sinds 2009 is ze  als verpleegkundig specialist werkzaam in het MUMC+. Ze heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor mensen met darmkanker. Door middel van scholingen en congressen is ze steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, die zij met het hele team probeer te integreren in het behandeltraject.

Vanuit haar functie draagt ze zo goed mogelijk bij aan de topklinische zorg in het Maastricht UMC+. Bij de topklinische zorg voor mensen met darmkanker zijn alle disciplines zodanig op elkaar afgestemd dat er geen vertragingen optreden in het behandelproces. Het is daarbij belangrijk dat de patiënt voelt dat er een betrokken en deskundig team achter hem staat. Gedurende dit proces is C. Gielen het aanspreekpunt voor de patiënt. Van de diagnose tot en met de follow-up wordt er aandacht besteed aan zowel het lichamelijke als het psychische aspect van het ziekteproces. Het geeft haar iedere keer weer veel voldoening als zij door persoonlijk, patiëntgericht contact iets voor de patiënt kan betekenen.

Naast haar taken in de patiëntenzorg is ze betrokken bij het onderwijs en onderzoek binnen het MUMC+. C. Gielen geeft les aan studenten verpleegkunde en verpleegkundig specialisten en draagt haar steentje bij aan diverse wetenschappelijke onderzoeken. Daarnaast is zij betrokken bij het bijhouden van de landelijke database DSCA.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

  • Lid van de landelijke werkgroep Special Interest Group (SIG)
  • Lid Landelijke Richtlijnwerkgroep Colorectaal Carcinoom
Sluit de enquête