Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ga terug

Dr. M. Hochstenbag

Longarts

Aandachtsgebieden

Longkanker en thymomen

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum vitae

Na het voltooien van mijn opleiding tot longarts in Maastricht in 1999, ben ik in het Maastricht UMC+ blijven werken. Als longarts houd ik me in het bijzonder bezig met de diagnostiek en behandeling van longkanker en thymomen (kanker van de zwezerik). Het Maastricht UMC+ is een van de expertisecentra voor thymomen in Nederland.
Ik vind het belangrijk om de patiënt goed te begeleiden. De vooruitzichten voor patiënten met longkanker zijn helaas vaak slecht, maar desondanks kunnen we veel voor deze mensen betekenen. De mogelijkheden tot behandeling nemen toe, waardoor de kans voor de patiënt toeneemt nog enige tijd in leven te blijven – mét een goede kwaliteit van leven. Dankzij de vele patiëntgebonden studies in ons ziekenhuis hebben onze patiënten snel toegang tot nieuwe behandelmogelijkheden. Daarbij werken we in multidisciplinair verband, dat wil zeggen met diverse specialisten samen, zoals het hoofd-hals team en het expertiseteam mediastinale tumoren.

In het Maastricht UMC+ ben ik (plaatsvervangend) opleider voor artsen die zich willen specialiseren tot longarts. Ik vind het belangrijk om longartsen een goede opleiding te geven en ze mijn passie voor het vak over te brengen. Een ander deel van mijn werkzaamheden besteed ik aan het geven van onderwijs aan studenten die in opleiding zijn tot basisarts aan Universiteit Maastricht.

Ik ben actief lid van verschillende (inter)nationale wetenschappelijke verenigingen voor de longoncologie en tumoren van de thymus (zwezerik) (NVALT, ASCO, IASLC, ITMIG).

Sluit de enquête