Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ga terug

Drs. Loes Kooreman

Patholoog

Aandachtsgebieden

Gynaecologische tumoren en borstkanker

Contact

Curriculum vitae

In 2008 heb ik mijn studie geneeskunde afgerond in Maastricht. Aansluitend heb ik de specialisatie pathologie gedaan die ik in 2014 heb voltooid. Sindsdien werk ik in het Maastricht UMC+ als klinisch patholoog. Ik heb me daarbij toegelegd op gynaecologische tumoren en borstkanker. Hierbij houd ik me vooral bezig met het beoordelen van tumorweefsel dat verkregen is door een stukje uit de tumor te halen (biopt) of door de gehele tumor uit het lichaam te verwijderen (resectiepreparaat). Daarnaast heb ik ervaring met moleculaire diagnostiek en cytologie (het onderzoeken van lichaamsvocht op celniveau, bijvoorbeeld een uitstrijkje of urine).

In mijn functie lever ik graag een bijdrage aan de kwaliteit van de oncologische zorg in het Maastricht UMC+. Goede patiëntenzorg ia alleen te realiseren als de juiste diagnose wordt gesteld en er op grond daarvan een optimale behandeling plaatsvindt. Door tumorweefsel zo nauwkeurig mogelijk te bestuderen, kan ik de patiënt en haar behandelaar optimaal van dienst zijn.

In het Maastricht UMC+ ben ik lid van de werkgroep gynaecologie-oncologie. Daarnaast maak ik deel uit van de werkgroep Gynaecologie-oncologie Limburg (GOL). Ik ben betrokken bij diverse wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van de gynaecologie. Momenteel werk ikook aan mijn eigen promotietraject naar factoren die een voorspellende waarde hebben voor de uitkomst van de behandeling van baarmoederhalskanker. Het geeft mij veel voldoening wanneer ik mijn kennis deel met mijn collega's en wanneer ik kennis doorgeef tijdens onderwijs aan geneeskundestudenten en pathologen in opleiding.

Sluit de enquête