Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ga terug

Dr. R. Lalisang

Medisch oncoloog

Aandachtsgebieden

Gynaecologische oncologie en hoofd-, halstumoren

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400
Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum vitae

Na het afronden van de studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Universiteit te Leiden ben ik in het Maastricht UMC+ begonnen aan mijn specialisatie tot medisch oncoloog. Na het voltooien daarvan in 1995 is in het Maastricht UMC+ mijn dienstverband gestart als medisch oncoloog. Mijn specifieke aandachtsgebieden daarbij zijn de gynaecologische oncologie en hoofd-hals tumoren.

Ik vind het een uitdaging om voor iedere individuele patiënt de meest optimale zorg te realiseren. Dat houdt onder andere in dat de beschikbare behandelmogelijkheden optimaal worden afgestemd op de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de patiënt. Dit doe ik in samenwerking met een enthousiast multidisciplinair oncologische team.

Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek houd ik me vooral bezig met het testen van veelbelovende nieuwe middelen voor gynaecologisch oncologische aandoeningen. Mijn speciale belangstelling gaat daarbij uit naar hormonale behandelingen bij gynaecologische tumoren en naar de begeleiding van jonge patiënten met kanker. Naast de patiëntenzorg en het wetenschappelijk onderzoek geef ik met veel enthousiasme onderwijs aan studenten geneeskunde.

Naast het dagelijkse werk in het Maastricht UMC+ ben ik bestuurslid van o.a. de WOG (Werkgroep Oncologische Gynaecologie), het Nationaal AYA Platform (Adolescents and Young Adults) en Gynaecologische Oncologie Limburg, en lid van diverse oncologische samenwerkingsverbanden en adviesraden. Via deze nevenfuncties draag ik regionaal, landelijk en internationaal actief mijn steentje bij aan het verder verbeteren van de zorg voor mensen met kanker.

Sluit de enquête