Dr. O. Schijns

Neurochirurg

Aandachtsgebieden

Epilepsiechirurgie, neuro-oncologie en complexe wervelkolomchirurgie (waaronder chirurgie wegens kanker in de wervelkolom).

Contact

Over

In 2005 heb ik de specialisatie neurochirurgie in het Maastricht UMC+ voltooid. Sindsdien werk ik hier als neurochirurg. In de periode 2006-2007 heb ik een superspecialisatie epilepsiechirurgie gedaan in de Universiteitskliniek voor Neurochirurgie te Bonn, Duitsland. Mijn drie aandachtsgebieden binnen de afdeling Neurochirurgie van het Maastricht UMC+ zijn: epilepsiechirurgie, neuro-oncologie en complexe wervelkolomchirurgie (waaronder chirurgie wegens kanker in de wervelkolom). Drie keer per maand werk ik als neurochirurg in het Laurentius Ziekenhuis Roermond en eenmaal per maand als consulent epilepsiechirurgie in het epilepsiecentrum Kempenhaeghe te Heeze, onderdeel van het Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE).

Ik hecht veel waarde aan gespecialiseerde zorg die toegesneden is op de specifieke behoeften en wensen van de patiënt. Ik neem voldoende tijd voor iedere patiënt en zorg dat ik goed bereikbaar ben. Mijn kennis en kunde combineer ik met het menselijk aspect ‘er zijn’. Ik houd me daarnaast bezig met zorgvernieuwing, waaronder innoverende technologieën als neuronavigatie, elektrodenimplantaties in de hersenen en het uitvoeren van ‘wakkere’ hersenoperaties (patiënt is bij kennis tijdens de hersenoperatie). Het Maastricht UMC+ is één van de drie centra in Nederland die beschikken over speciale kennis en ervaring op het gebied van epilepsiechirurgie. Daarnaast heeft het Maastricht UMC+ veel expertise met wakkere hersenoperaties bij patiënten die een hersentumor of epilepsiebron hebben dicht in de buurt van belangrijke hersengebieden.

Ik werk mee aan diverse wetenschappelijke onderzoeksprojecten en ben momenteel bezig met mijn tweede promotieproject over het thema temporaalkwab-epilepsie. Ik ben lid van diverse verenigingen en werkgroepen, waaronder de Landelijke Werkgroep Neuro-Oncologie (LWNO) en de European Association of Neuro Oncology (EANO).

Sluit de enquête