Laurents Stassen

Prof. dr. L.P.S. Stassen

Colorectaal en oncologisch chirurg

Aandachtsgebieden

  • Colorectale chirurgie
  • Colorectaal carcinoom
  • Ziekte van Crohn
  • Colitis Ulcerosa
  • Robotchirurgie

BIG-register

BIG-89024063601

Contact

Patiënten:

  • Polikliniek Chirurgie: T. +31(0)43 387 49 00
  • Polikliniek Oncologiecentrum: T. +31(0)43 387 64 00
  • Verpleegafdeling A4: T. +31(0)43 387 44 10 of T. +31(0) 387 64 10
  • Verpleegafdeling A2: T. +31(0)43 387 42 10 of T. +31(0)387 62 10

Verwijzers en overige: 

  • Secretariaat, Sabeth Walpot: T. +31(0)43 387 74 77

Over

Prof. dr. Laurents Stassen werkt sinds 2009 als chirurg in het Maastricht UMC+. In dat jaar kwam hij het team chirurgen in het MUMC+ versterken als gastro-intestinaal (maagdarm) chirurg en opleider. In 1985 studeerde hij cum laude af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna volgde hij zijn opleiding tot chirurg in het toenmalige Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Aansluitend deed hij een vervolgopleiding gastro-intestinale chirurgie in het Academisch Ziekenhuis Rotterdam. Met deze specialisatie was hij zijn tijd ver vooruit: hij was pas de tweede zogenaamde fellow die in Rotterdam deze opleiding kreeg. De vijftien daaropvolgende jaren was hij stafchirurg in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft. Hij deed innoverend onderzoek samen met de TU Delft op het gebied van minimaal invasieve chirurgie. Een ruim deel van die jaren was hij in het Reinier ook opleider: de hoofdverantwoordelijke voor het opleiden van jonge artsen tot chirurg.

Zoals het een academisch chirurg past, heeft hij zich geleidelijk gefocust op een klein deel van de maagdarmchirurgie om daar expert in te zijn. Waar hij vroeger ook slokdarm-, maag- en alvleesklieroperaties deed, heeft hij zich nu volledig toegelegd op de dikke darm- en endeldarmchirurgie, zowel voor kanker als voor goedaardige ziekten zoals de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

Naast zijn klinische activiteiten en het opleiden verricht hij ook wetenschappelijk onderzoek en begeleidt jonge artsen daarin. Hij richt zich daarbij op onderwijs en opleiding, minimaal invasieve chirurgie en het optimaliseren van het gehele behandeltraject van de patiënt.

Hij heeft inmiddels vele organisatorische functies bekleed in het eigen ziekenhuis, in het land en ook internationaal. Daarnaast geeft prof. dr. Stassen regelmatig nationale en internationale lezingen en begeleidt hij workshops.

Prof. dr. Stassen maakt deel uit van een team van deskundige en enthousiaste collega’s die de beste zorg voor de patiënt willen leveren.

Sluit de enquête