Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ga terug

Prof. dr. V. Tjan-Heijnen

Medisch oncoloog, hoofd Medische Oncologie

Aandachtsgebieden

Ik heb me gespecialiseerd in de behandeling van borstkanker, in het bijzonder de zorg rondom zwangerschap en behoud van vruchtbaarheid bij borstkanker, en behandeling van patiënten met uitgezaaide borstkanker.

Contact

Oncologiecentrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum vitae

Prof. dr. Vivianne Tjan-Heijnen (1964) is medisch oncoloog. Ze is hoofd van de afdeling Medische Oncologie (> sept 2006) en voorzitter van het borstkankerteam van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (Maastricht UMC+) en het regionale OncoZON borstkankerteam. Ze was de initiatiefnemer en eerste directeur (2010-2015) van het Oncologisch Netwerk Zuidoost Nederland (OncoZON), waarbij in totaal 11 instituten betrokken zijn.
Ze was voorzitter van de Nationale Borstkanker Organisatie Nederland (NABON; 2008-2012) en startte de NABON-Breast Cancer Audit (NBCA), waarmee jaarlijks in alle Nederlandse ziekenhuizen de kwaliteit van de borstkankerzorg wordt geanalyseerd.
Zij was ook voorzitter van de Commissie-BOM (beoordeling van de waarde van nieuwe oncologische geneesmiddelen; 2008-2013). Tevens was zij lid van de Raad van Commissarissen van het Nederlands Integraal Kankercentrum Zuid-Nederland (RvT IKZ, 2012-2013) en na fusie van het Nederlands Integraal Kankercentrum Nederland (RvT IKNL, 2014-2015).

Haar belangrijkste interessegebied is borstkanker. Haar onderzoek richt zich op de kwaliteit van de zorg in de dagelijkse praktijk en kosteneffectieve implementatie van nieuwe behandelingen.
Ze startte meerdere borstkankerstudies (Two-to-Six, INTENS, DATA, MIRROR, SONABRE) en is betrokken bij vele internationale studies. Zij (co-)auteur van meer dan 240 publicaties en is/was begeleider van 48 promovendi.

Sluit de enquête