Mari van den Hout

Dr. Mari F.C.M. van den Hout, MD PhD

Patholoog

Korte beschrijving

“Pathologen doen extra onderzoek, nemen de tijd, alles voor de juiste diagnose.”

Het is elke keer een nieuwe puzzel om met de klinische gegevens van de behandelend artsen alle informatie naar boven te halen voor een juiste diagnose. Ik beschrijf gedetailleerd de karakteristieken van een tumor en bespreek de hieruit voortvloeiende mogelijke behandeling met de clinici. Daarin heb je als patholoog ook een educatieve rol. Wat jij méér leert door jouw onderzoek, geef je door aan andere artsen en dat komt de zorg ten goede. Mijn focus is altijd geweest op ingewikkelde ziektebeelden. Ik heb mij gespecialiseerd in de hemato- en melanocytaire pathologie en vervolgens in de hoofd/hals en weke delen pathologie. In 2020 ben ik gepromoveerd aan de VU. Dit onderzoek richtte zich op de behandeling van melanoom met lokale immuuntherapie. In Maastricht zet ik dit tumor-immunologisch onderzoek binnen mijn aandachtsgebieden voort. Mijn focus is hoofd-hals en weke delen pathologie. Pathologie van het MUMC+ heeft ook een Euregionale expertfunctie. We leiden panels waarin de casussen uit de regio’s worden besproken. Wij halen de kennis overal vandaan en delen die op elk niveau met betrokken partners.

Aandachtsgebieden

  • Hoofd-hals pathologie
  • Weke delen pathologie
  • Endocriene pathologie
  • Longpathologie
  • Hematopathologie

BIG-register

99064442301

Contact

E-mail: mari.vanden.hout@mumc.nl
Telefoon: +31 43 387 46 10


 

Over

Mari van den Hout heeft Geneeskunde gestudeerd aan de Katholieke Universiteit van Leuven, België. In 2005 is hij daar 'met onderscheiding' geslaagd. Zijn opleiding tot Patholoog deed hij aan het Leids Universitair Medisch Centrum. In het laatste jaar van zijn opleiding specialiseerde hij zich verder in de hemato- en dermatopathologie via verdiepingsstages in het VUmc te Amsterdam en het Massachusetts General Hospital (MGH) in Boston, U.S.A. Tijdens zijn werk in Maastricht heeft hij zich verder gespecialiseerd binnen de hoofd/hals (incl. schildklier) en weke delen pathologie onder auspiciën van Prof. dr. Raf Sciot, consulent weke delen -en botpathologie binnen het MUMC+.

Mari van den Hout is in 2020 gepromoveerd aan de VU in Amsterdam op tumor-immunologisch onderzoek bij vroeg stadium melanoom patiënten.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Lidmaatschappen:
Dutch Head and Neck Pathology (DHNP)
Dutch Thyroid Cancer Group (DTCG)
Dutch Sarcoma Group (DSG)
Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP)

Via deze werkgroepen wordt er ook op wetenschappelijk niveau samengewerkt.
Dutch Rare Cancer Platform (DRCP)  - wetenschapscommissie

Sluit de enquête