Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ga terug

Prof. Dr. R. van der Hulst

Plastisch, reconstructief en handchirurg

Aandachtsgebieden

Plastisch, reconstructief en handchirurg

 

 

Contact

Telefoonnummer polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum vitae

Ik werk sinds 2001 als plastisch chirurg in het Maastricht UMC+. Mijn opleiding tot plastisch chirurg heb ik gevolgd in Maastricht, Rotterdam en Parijs. Ik ben gespecialiseerd in de reconstructieve (micro)chirurgie. Het grootste deel van mijn patiëntenzorg besteed ik aan de reconstructie van patiënten die vanwege kanker een operatie hebben ondergaan. Sinds 2008 ben ik hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling Plastische, Reconstructieve en Handchirurgie en ben ik in het Maastricht UMC+ verantwoordelijk voor deze vakgebieden. Ik ben opleider voor toekomstige plastisch chirurgen.

Ik heb een regionaal samenwerkingsverband opgezet, waarbinnen de plastisch chirurgen van ons ziekenhuis intensief samenwerken met collega's van het Orbis Medisch Centrum en Viecuri Medisch Centrum. In het laatstgenoemde ziekenhuis ben ik zelf ook werkzaam. Ik wil mijn patiënten altijd de best mogelijke zorg leveren en ik wil dat mijn patiënten kunnen kiezen uit alle mogelijkheden van behandeling voor hun situatie. Deze visie probeer ik over te dragen aan de chirurgen in opleiding. Ik ben deel van een geweldig team van plastisch chirurgen dat zowel professioneel als privé een hechte club vormt.

Behalve met de patiëntenzorg en de opleiding van toekomstige artsen ben ik bezig met de uitvoering van diverse wetenschappelijke projecten. Deze projecten bestaan uit klinisch en basaal onderzoek naar verbetering van bestaande behandelingen, zoals de DIEP-lap, en uit het ontwikkelen van nieuwe behandelingen, waaronder lipofilling.

Ik ben voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en lid van diverse (inter)nationale commissies.

Sluit de enquête