Het Oncologie Centrum

Polikliniek

Het Oncologie Centrum is een polikliniek waarin diagnostiek, onderzoek, behandeling en zorg voor mensen met kanker en goedaardige bloedziekten is samengebracht. In multidisciplinaire teams werken chirurgen, oncologen, radiotherapeuten en verpleegkundigen continu samen aan op maat gemaakte behandelplannen met één doel: de beste behandelingen bieden aan de individuele patiënt.

Naast medische en verpleegkundige zorg bieden wij ook voorlichting en psychosociale zorg aan patiënten en hun naasten. Voor deze ondersteuning kunt u terecht in een speciaal hiervoor ingericht Ontmoetingscentrum. Hier zijn patiëntenvoorlichters, maatschappelijke werkers en psychologen beschikbaar die u kunnen helpen als u vragen of even wat extra hulp nodig heeft. Polikliniek OncologiecentrumWachtkamer polikliniek west.

Contact
Telefoonnummer 043-387 64 00
E-mail poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Route
Route: Volg 10 Niveau 1 (Blauw) (interactieve plattegrond)

Verwijzing
Uw huisarts of specialist verwijst u naar de polikliniek. U krijgt telefonisch of schriftelijk uw eerste afspraak bevestigd.

Wat neemt u mee?
Op de pagina "eerste afspraak" vindt u alle informatie over uw voorbereiding en alles wat u moet meenemen.

U meldt zich met uw patiëntenplaatje bij de aanmeldzuilen in het Oncologiecentrum. Bent u nog nooit in het Maastricht UMC+ geweest, laat dan eerst een patiëntenplaatje maken bij Servicepunt Patiëntenregistratie, niveau 1 op het Poliplein (hoofdgebouw).

Uw pasfoto in uw dossier
Wij maken van al onze patiënten die een polikliniek of een functie-afdeling bezoeken eenmalig een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de arts met wie u een afspraak heeft, meteen weet wie u bent, als hij/zij u ophaalt uit de wachtkamer. Verder is het in het kader van de patiëntveiligheid belangrijk dat de arts in één oogopslag ziet dat u de juiste persoon bent.
Lees meer over waar en wanneer u de pasfoto kunt laten maken.

Verhinderd?
Als u op het moment van de afspraak verhinderd bent, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen en de medewerkers kunnen voor u een nieuwe afspraak maken.

Wachttijden
Wij proberen op tijd te werken. Toch lukt dat niet altijd. Als bij aanmelding aan de balie bekend is dat het spreekuur uitloopt, dan zal de baliemedewerker u hierover informeren.

Aanvullend onderzoek
Bij de Centrale Prikdienst (voor bloedafname) en de ECG dienst (hartfilmpje) kunt u zonder afspraak terecht. Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het Maastricht UMC+, kunt u de baliemedewerkers vragen de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen.

Kosten behandeling
Informatie over de kosten voor een behandeling in het ziekenhuis vindt u op `kosten behandeling`.

De arts
Een academisch ziekenhuis leidt ook artsen (arts-assistenten) op. Deze arts-assistenten werken een aantal maanden op de poliklinieken onder toezicht van de specialist. Het is dus mogelijk dat u niet altijd dezelfde arts ziet als u terugkomt voor controle.

Wachtlijst
Wij houden bij hoeveel dagen het duurt voordat u een afspraak heeft bij de polikliniek, geteld vanaf de dag dat wij uw verwijzing hebben gekregen. Actuele wachtlijst.