Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Ondersteunende zorg

Bewegen tijdens en na kanker

Bewegen is belangrijk voor uw gezondheid. Ook als u kanker heeft of heeft gehad. Het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. Hoe pakt u dat aan en wie kan u daarbij helpen? 

Kanker en de behandeling van kanker vraagt veel van uw lichaam. Vaak gaat uw uithoudingsvermogen achteruit, neemt uw spierkracht af en bent u erg moe. Ook psychisch kan het zwaar zijn. Het lijkt misschien logisch om veel rust te nemen tijdens of na de behandeling, maar bewegen is ook goed voor lichaam en geest. Probeer daarom actief te blijven, bijvoorbeeld door te fietsen, te wandelen of naar de sportschool te gaan. Bent u niet gewend om te bewegen, probeer dan toch actief te worden. 

Bent u onder behandeling voor kanker of hebt u onlangs kanker gehad? Ervaart u op fysiek, emotioneel en/of sociaal gebied klachten? Dan kan revalideren zinvol zijn. Praat met uw arts of verpleegkundige over uw klachten. Om deel te nemen aan het programma Oncologische revalidatie heeft u een verwijzing nodig. Op deze pagina leest u meer over het programma Oncologische revalidatie, vindt u oefeningen voor thuis en beweegtips.

Sluit de enquête