Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Borstkanker

Patiëntinformatie borstkanker

Op deze pagina vindt u onze folders met informatie over borstkanker, onderzoeken en behandelingen. Ook vindt u hier video's die u kunt bekijken. Heeft u vragen? Stel ze aan uw behandelend arts of de verpleegkundige.

Borstkanker is een kwaadaardige tumor die in de borst ontstaat. Borstkanker kan op alle plaatsen in de borst ontstaan. Een ander woord voor borstkanker is mammacarcinoom. Bij borstkanker kunnen de borsten er anders uitzien of anders aanvoelen dan normaal. Soms is een knobbeltje te voelen, maar dat hoeft zeker niet altijd.

Deze inhoud is gedeactiveerd totdat cookies zijn geaccepteerd
Borstkanker bij vrouwen

Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. De ziekte komt het meest voor bij vrouwen tussen de 50 en 70 jaar. Bekijk de cijfers over borstkanker.

Borstkanker bij mannen

Hoewel borstkanker meestal bij vrouwen voorkomt, kan het ook bij mannen voorkomen. Voor mannen met borstkanker is aparte informatie beschikbaar op kanker.nl.

Klachten bij borstkanker

Borstkanker kun je opmerken doordat er iets verandert in je borst, zoals een knobbeltje of een verandering bij de tepel of aan de huid van de borst. Lees verder over symptomen bij borstkanker.

Sluit de enquête