Patiëntinformatie borstkanker

Op deze pagina vindt u onze folders met informatie over borstkanker, onderzoeken en behandelingen. Ook vindt u hier video's die u kunt bekijken. Heeft u vragen? Stel ze aan uw behandelend arts of de verpleegkundige.

Borstkanker is een kwaadaardige tumor die in de borst ontstaat. Borstkanker kan op alle plaatsen in de borst ontstaan. Een ander woord voor borstkanker is mammacarcinoom. Bij borstkanker kunnen de borsten er anders uitzien of anders aanvoelen dan normaal. Soms is een knobbeltje te voelen, maar dat hoeft zeker niet altijd.

Deze inhoud is gedeactiveerd totdat cookies zijn geaccepteerd
Borstkanker bij vrouwen

Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. De ziekte komt het meest voor bij vrouwen tussen de 50 en 70 jaar. Bekijk de cijfers over borstkanker.

Borstkanker bij mannen

Hoewel borstkanker meestal bij vrouwen voorkomt, kan het ook bij mannen voorkomen. Voor mannen met borstkanker is aparte informatie beschikbaar op kanker.nl.

Klachten bij borstkanker

Borstkanker kun je opmerken doordat er iets verandert in je borst, zoals een knobbeltje of een verandering bij de tepel of aan de huid van de borst. Lees verder over symptomen bij borstkanker.

Algemene informatie.
Folder
MUMC+
U heeft te horen gekregen dat er bij u een Ductaal Carcinoma In Situ (DCIS) vastgesteld is. Dat is een aandoening van de melkgangen in de borst. Het wordt ook wel het voorstadium van borstkanker genoemd. Hieronder vindt u meer informatie over DCIS en de behandeling ervan.
Folder
MUMC+
Lees hier wat een gecombineerde leefstijlinterventie voor u kan betekenen en wie ervoor in aanmerking komt.
Folder
MUMC+
Uw huisarts of specialist heeft u verwezen naar de mammapoli van de polikliniek Oncologie, in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+). ‘Mamma’ is het medische woord voor ‘borst’.
Folder
MUMC+
Onderzoek op de afdeling Beeldvorming
Folder
mumc
Onderzoek op de afdeling Beeldvorming
Folder
Balie beeldvorming 3
Onderzoek op de afdeling Beeldvorming
Folder
Balie beeldvorming 1
Onderzoek op de afdeling Beeldvorming
Folder
Balie beeldvorming 3
Bij behandeling van borstkanker
Folder
MUMC+
Sluit de enquête