Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center

Het Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center is door de Organisatie van Europese Kankerinstituten (OECI) erkend als als één van de twee topinstituten in Nederland die oncologische zorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op excellent niveau en in samenhang aanbieden. Daarmee behoren we niet alleen landelijk, maar ook internationaal tot de beste instituten. Het Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center, bestaat uit het eerdere Oncologie Centrum van het academisch ziekenhuis en het oncologische deel van onderzoeksschool GROW Oncology & Reproduction van Universiteit Maastricht.

Het MUMC+ is het eerste UMC en na het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis het tweede ziekenhuis in Nederland dat door de OECI erkend is als Comprehensive Cancer Center. We hebben deze accreditatie in april 2021 voor vijf jaar gekregen. Het betekent dat ons ziekenhuis voldoet aan hoge internationaal vastgelegde kwaliteitseisen en dat we hier ook op gecontroleerd worden. “Comprehensive” betekent allesomvattend: patiëntenzorg, onderzoek en opleiding. Als patiënt kunt u daarmee rekenen op zorg op het hoogste niveau. Maar dat niet alleen. Wij stellen u als mens centraal. Wat is voor u belangrijk in uw leven? En hoe kunnen we daar in het behandelplan rekening mee houden?

Samen beslissen

Om de best mogelijke zorg te realiseren, houden we bij elke stap rekening met uw persoonlijke situatie en inbreng. Van samen beslissen over een behandeling (shared decision making) tot meebeslissen over toekomstig beleid. Bijvoorbeeld via de patiëntvertegenwoordiging van ons patiëntenpanel in de Oncologiecommissie en andere patiëntparticipatie-vormen.

Hoogst mogelijke kwaliteit van leven

Onze zorg is er op gericht om functies, die uw gezondheid en kwaliteit van leven beïnvloeden, te behouden of te herstellen. Denk hierbij aan lichamelijke functies, maar ook aan mentaal welbevinden en sociale participatie. Daarnaast wordt er continu gewerkt aan nieuwe behandelingen met minder bijwerkingen middels innovatief wetenschappelijk onderzoek. Maar ook richten wij ons op preventie, het voorkomen van kanker. Onder meer door onderzoek naar genen, omgeving en leefstijl.

Netwerkfunctie

Als Comprehensive Cancer Center vervullen wij een belangrijke netwerkfunctie. Naast de intensieve samenwerking met GROW Oncology van Universiteit Maastricht, werken we samen met tal van andere partners. Zo wordt binnen OncoZON - het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland – samengewerkt met acht andere regionale ziekenhuizen en het radiotherapiecentrum Maastro. Daarmee organiseren wij de zorg voor u dichtbij als het kan en verder weg als het moet.

Meer informatie

OECI_Logo+EEIG complete

Om topzorg te leveren en hoogstaand onderzoek te verrichten, bundelen wij onze krachten internationaal.

Naar de website van de OECI
Microscoop 2
Wetenschappelijk onderzoek Verbinding van onderzoek, onderwijs en zorg

Ontwikkeling van nieuwe behandelingen met focus op functiebehoud.

Lees meer
Sluit de enquête