Gerelateerde websites

Hieronder vindt u handige websites met meer informatie.

Kanker.nl

Kanker.nl is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, patiëntenbeweging Levenmetkanker en IKNL (kenniscentrum voor zorgverleners in de oncologie). Op deze website vindt u onder andere informatie over kankersoorten, diagnostiek en gevolgen van kanker.

Jong en Kanker - AYA

Je bent tussen de 18 en 35 jaar en je wordt geconfronteerd met de diagnose kanker. Je wereld staat op zijn kop. Je hebt heel normale vragen in een abnormale situatie. Hier vind je meer informatie die jou op weg kan helpen.

Hoe vertel ik het de kinderen?

Als je als ouder de diagnose kanker krijgt, denk je meestal meteen aan je kinderen. Hoe moet het nu met hen? Hoe vertel ik het? Hoe steun ik ze? Daarom hebben wij informatie ontwikkeld die u kunt gebruiken om het gesprek aan te gaan. In deze informatie worden ook tips per leeftijdsfase gegeven, van baby tot puber.

Toon Hermans Huis Maastricht

De deur van het Toon Hermans Huis staat open voor iedereen die met kanker te maken heeft: patiënten, ex-patiënten, naasten en nabestaanden. De mens staat centraal, niet de ziekte. Jong en oud vindt er gezelschap, activiteiten, informatie & voorlichting en veel meer.

Maastro

Meer informatie over de diverse vormen van bestraling (radiotherapie).

Envida

Hulp voor thuis.

Borstkankervereniging Nederland

Wij zijn er voor mensen die met borstkanker te maken hebben. Om te zorgen dat jij toegang krijgt tot goede zorg. Om je vragen te beantwoorden. Om je te steunen. 

Voeding en kanker

Op deze website worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding rondom de behandeling van kanker en voeding ná de behandeling van kanker.

Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties

NFK streeft naar een betere kwaliteit van leven en een betere kwaliteit van zorg voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten.

Borstkanker keuzehulp

De Borstkanker keuzehulp is ontwikkeld om patiënten en haar behandelaren te ondersteunen bij het maken van een weloverwogen behandelkeuze.

Care for cancer

Care for cancer biedt persoonlijke hulp bij kanker. Wij zijn uw gesprekspartner en coach tijdens het ziekteproces en daarna.

KWF kankerbestrijding

Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

Mannen met borstkanker

Mannen met borstkanker en hun naasten kunnen via deze website eenvoudig informatie vinden die specifiek gericht is op mannen met borstkanker.

Sluit de enquête