Polikliniek

Eerste afspraak

Dringende oproep: draag een mondneusmasker in het Maastricht UMC+

U kunt door uw huisarts of specialist worden verwezen naar het Oncologie Centrum. Dit hoeft echter niet altijd te betekenen dat er bij u al sprake is van een kwaadaardige afwijking. De reden dat u hier op het spreekuur komt, heeft ermee te maken dat uw klachten behandeld worden door experts die kundig zijn op het gebied van zowel goedaardige als kwaadaardige aandoeningen. Balie polikliniek Oncologie CentrumDenk aan uw patiëntenpas

Voorbereiding
U wordt vriendelijk verzocht om het volgende mee te nemen:

  • eventueel een verwijsbrief van uw huisarts of behandelend specialist;
  • een recent overzicht van de medicijnen (niet ouder dan 7 dagen) die u gebruikt of medicijnpaspoort;
  • patiëntenpasje (in verband met uw veiligheid zijn wij verplicht dit pasje als identificatie te vragen).

Het is bovendien belangrijk dat u goed voorbereid bent. Denk daarom goed na over wat u graag wilt weten van uw arts. Schrijf desnoods een aantal vragen op. Omdat we uit ervaring weten dat tijdens gesprekken informatie verloren gaat, adviseren wij u om iemand mee te nemen, zodat u later nog eens rustig alles op een rij kunt zetten.

In het Oncologie Centrum kunt u zich digitaal aanmelden. U hoeft zich niet bij de baliemedewerkers te melden. Dit doen we om wachtrijen te voorkomen, u sneller van dienst te kunnen zijn en meer tijd te hebben voor het maken van vervolgafspraken. Heeft u meerdere afspraken in het Oncologie Centrum of bij het Dagcentrum Interne geneeskunde, dan hoeft u zich maar eenmaal aan te melden. De rest volgt vanzelf.  

Het Oncologie Centrum bevindt zich niet in het hoofdgebouw van het Maastricht UMC+, maar in een van de aangrenzende gebouwen. Kijk voor de routebeschrijving op de pagina: contact.
Uitgebreide informatie die u nodig heeft ter voorbereiding op uw eerste afspraak vindt u in onze algemene informatie brochure hieronder.

Algemene informatie Oncologie Centrum