AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die tussen 18 en 39 jaar voor het eerst te horen krijgen dat ze kanker hebben. Net als jij. Plotseling staat jouw wereld op z’n kop en heb jij hele normale vragen in een abnormale situatie. Denk aan vragen over opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. Juist dan heb jij zorg nodig die stilstaat bij wat jij nodig hebt tijdens en ook na kanker: leeftijdsspecifieke AYA zorg. Zodat jij de draad weer zo goed mogelijk op kunt pakken. 

Op deze pagina lees je meer over AYA zorg en vind je een lijst met onderwerpen die wellicht houvast kunnen bieden. Maak je je zorgen of heb je vragen? Praat dan altijd eerst met je zorgteam.

Heb je andere vragen/opmerkingen/aanvullingen? Neem dan gerust contact op met het AYA team van het Maastricht UMC+: aya.mccc@mumc.nl.

Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van het AYA zorgnetwerk en op kanker.nl/jong. Hier kun je ook in contact komen met andere AYA's.

Hier vind je informatie en een overzicht van de hulp die je kunt krijgen. Ook kun je in contact komen met mensen die hetzelfde meemaken als jij.

Jong & kanker | Kanker.nl
Onderwerpen om te bespreken met je arts of verpleegkundige.
Folder
MUMC+AYA
Informatie over de invloed van kanker op seksualiteit en intimiteit.
Folder
mumc+ GOED
AYA vouwfolder - tips
Tips voor AYA's
Folder
29.07 MB
AYA activiteiten 2022
AYA activiteiten 2024 Events speciaal voor jongeren en jongvolwassenen met kanker
Overzicht activiteiten
Milou Geurts - AYA
De kracht van AYA zorg Een jongvolwassene aan het woord
Verhaal
Compraya
COMPRAYA studie COMPRAYA is een landelijke studie om gezondheidsuitkomsten in kaart te brengen en interventiestudies uit te voeren onder AYA's

De studie is opgezet om kennis te verkrijgen over de medische en psychosociale gezondheidsuitkomsten waar AYA's mee geconfronteerd worden.

Naar de compraya website
AYA jong&kanker foundation

De AYA - Jong en Kanker - Foundation zamelt geld in voor jongvolwassenen (18 - 39 jaar) met kanker. Zij hebben behoefte aan en recht op zorg die past bij hun dynamische levensfase. Dát is AYA-zorg.

Naar de AYA foundation
AYA denkmee
Jouw ervaring inzetten voor anderen? www.profielstudie.nl/aya-denkmee-panel/
Sluit de enquête