Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die tussen 18 en 39 jaar voor het eerst te horen krijgen dat ze kanker hebben. Net als jij. Plotseling staat jouw wereld op z’n kop en heb jij hele normale vragen in een abnormale situatie. Denk aan vragen over opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. Juist dan heb jij zorg nodig die stilstaat bij wat jij nodig hebt tijdens en ook na kanker: leeftijdsspecifieke AYA zorg. Zodat jij de draad weer zo goed mogelijk op kunt pakken. 

Op deze pagina lees je meer over AYA zorg en vind je een lijst met onderwerpen die wellicht houvast kunnen bieden. Maak je je zorgen of heb je vragen? Praat dan altijd eerst met je zorgteam.

Heb je andere vragen/opmerkingen/aanvullingen? Neem dan gerust contact op met het AYA team van het Maastricht UMC+: aya.mccc@mumc.nl.

Voor meer informatie kun je ook terecht op de webstie van het AYA zorgnetwerk. Hier kun je ook in contact komen met andere AYA's via de AYA community.

  • Stichting Geniet

    Stichting Geniet namens Anique is opgericht op 9 april 2021 door Anique Erens uit Schinveld. Bij haar werd in februari 2018 een kwaadaardige hersentumor geconstateerd. Zij doorliep het traject van opereren, bestralen en chemokuren. Hierbij ondervond ze dat jongvolwassenen met kanker vaak niet in aanmerking komen voor (gratis) activiteiten en geniet momenten. Juist in deze fase van het leven is het belangrijk om leuke activiteiten te kunnen doen en mooie herinneringen te maken met je naasten.

    Anique wilde graag iets betekenen voor lotgenoten en zo is haar idee ontstaan voor de oprichting van Stichting Geniet namens Anique: “Lotgenoten helpen, het leven nemen zoals het is en daar mooie momenten aan toevoegen. Genieten van het leven is immers zo belangrijk.”

    Verdient een jongvolwassene tussen de 18 en 35 jaar met kanker in jouw nabije omgeving een speciaal moment om te genieten (met een vriend, vriendin of met het gezin)? Of wil je je zelf aanmelden? Neem dan contact met onze stichting op. Dit kan via onze website www.genietnamensanique.nl of via e-mail stichtinggenietnamensanique@gmail.com

    Helaas is Anique op 29 augustus 2021 overleden, maar zij laat deze mooie stichting na.

Sluit de enquête