Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die tussen 18 en 39 jaar voor het eerst te horen krijgen dat ze kanker hebben. Net als jij. Plotseling staat jouw wereld op z’n kop en heb jij hele normale vragen in een abnormale situatie. Denk aan vragen over opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. Juist dan heb jij zorg nodig die stilstaat bij wat jij nodig hebt tijdens en ook na kanker: leeftijdsspecifieke AYA zorg. Zodat jij de draad weer zo goed mogelijk op kunt pakken. 

Op deze pagina lees je meer over AYA zorg en vind je een lijst met onderwerpen die wellicht houvast kunnen bieden. Maak je je zorgen of heb je vragen? Praat dan altijd eerst met je zorgteam.

Heb je andere vragen/opmerkingen/aanvullingen? Neem dan gerust contact op met het AYA team van het Maastricht UMC+: aya.oc@mumc.nl.

Voor meer informatie kun je ook terecht op de webstie van het AYA zorgnetwerk. Hier kun je ook in contact komen met andere AYA's via de AYA community.

Sluit de enquête