Hersentumorcentrum Limburg

Goede zorg voor heel Limburg én ver daarbuiten!

Welkom bij hersentumorcentrum Limburg. Wat kunnen we voor u doen?

In het Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center (MCCC) behandelen en verzorgen wij patiënten met goed- of kwaadaardige hersentumoren. Wij maken voor iedere patiënt een optimaal behandelings- en begeleidingsplan. Dit doen wij in een team met alle zorgverleners die betrokken zijn bij uw zorg.

Het Maastricht UMC+ is samen met het Zuyderland MC door het VWS erkend als expertisecentrum voor neuro-oncologie. Zij vormen het middelpunt van het hersentumornetwerk voor patiënten in Zuid-Oost Nederland. De neurochirurgische operaties worden uitgevoerd door het Academisch Neurochirurgisch Centrum Limburg (ANCL). Neurochirurgen uit het Maastricht UMC+ werken op meerdere locaties. Waar de operatie plaatsvindt, MUMC+ of Zuyderland MC, hangt af van het soort operatie en de benodigde ondersteuning. Ook werken we nauw samen met Maastro, hét radiotherapeutisch centrum in de regio, en zorgpartners in de directe woonomgeving van de patiënt .

De vernieuwende neuro-oncologische samenwerking tussen Maastricht UMC+ en Zuyderland is vastgelegd binnen OncoZON: een professioneel netwerk van ziekenhuizen die de handen ineen hebben geslagen om in de regio de best mogelijke zorg op het gebied van hersenkanker te bieden. Goede afspraken en communicatie zijn van groot belang. Door verbinding tussen patiëntenzorg en wetenschap én de directe betrokkenheid van patiënten en naasten streven we naar de beste kwaliteit van zorg. De nationale erkenning als expertisecentrum door de NFU en de Europese erkenning als onderdeel van het European Reference Network (ERN) voor zeldzame hersentumoren, onderstrepen deze kwaliteit.

Behandelteam hersentumoren Uw behandelteam in beeld
Lees verderAls netwerk houden wij ons bezig met patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Op onze website vindt u niet alleen informatie over diagnostiek en behandeling, maar ook over ondersteunende zorg, wetenschappelijk onderzoek en u vindt hier het laatste nieuws.

Coronavirus De gevolgen voor u als patiënt
Lees verder
Lees verder
Bestraling Radiotherapie en protonentherapie
Lees verder
Sluit de enquête