Ondersteunende zorg

Coronacrisis: zo blijf je mentaal weerbaar in een tijd van onrustCorona crisis: zo blijf je mentaal weerbaar in een tijd van onrust 

Hoe kunt u omgaan met de psychische en sociale gevolgen van de coronacrisis? Omdat wij het belangrijk vinden om u ook nú te ondersteunen, hebben we een aantal adviezen en tips op een rij gezet.

 

Corona doe-boek

Twee creatieve studenten van de Universiteit Maastricht hebben een corona doe-boek ontwikkeld voor kinderen (en ouders). Hiermee brengen ze geleerde therapeutische principes in de praktijk op een manier die leuk en toegankelijk is voor kinderen. Klik hier voor het doe-boek.

Coronacrisis en re-integratie

We krijgen momenteel veel vragen over de wet poortwachter en de coronacrisis. De maatschappelijke gevolgen van de maatregelen in het kader van COVID-19 maken dat dit ook van invloed is op de re-integratie. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van het UWV.
__________________________________________________________________________________

Goede ondersteunende zorg tijdens en na de behandeling van kanker is van grote invloed op de kwaliteit van leven. De ziekte beïnvloedt niet alleen je lichaam, maar ook je emoties en de relaties met je naasten. Een betekenisvol leven, dat is wat belangrijk is. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? En is er misschien steun uit je omgeving nodig? Hiernaast vind je meer informatie over o.a. psychosociale zorg, revalidatie, palliatieve zorg, praten over kanker met het gezin, jonge mensen met kanker en voeding.