Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Behandelcentrum neurofibromatose

Het Maastricht UMC+ is een erkend neurofibromatose (NF) behandelcentrum en onderdeel van het landelijk NF1 zorgnetwerk.  Binnen het MUMC+ bestaat een multidisciplinair ‘Neurofibromatose team’ dat gecoördineerd wordt vanuit de afdeling neurologie. Ook werken we samen met Kempenhaeghe. Door middel van wetenschappelijk onderzoek in samenwerkingsverband verbeteren we de kwaliteit van leven van patiënten met neurofibromatose type 1 .

Neurofibromatose type 1 (NF1) is een aangeboren aandoening en kan zich op veel verschillende manieren uiten. Sommige mensen krijgen alleen een paar “vlekjes” op de huid, ook wel café-au-lait (koffie met melk) vlekken genoemd. Bij anderen is NF1 een gecompliceerde ziekte met op of rond de zenuwen gezwellen. Deze gezwellen worden neurofibromen genoemd. Andere uitingen van NF1 kunnen zijn: leer- en/of ontwikkelingsproblemen, epilepsie, hoge bloeddruk of afwijkingen aan de botten en ogen. NF1 is niet te genezen, maar de klachten die de aandoening met zich meebrengt zijn vaak wel te behandelen.

Wilt u meer informatie over deze aandoening? Kijk dan op de website van de Neurofibromatose Vereniging Nederland of op www.nf1-expertise.net

Klik op de volgende link voor een informatieve infographic over neurofibromatose type 1 van de Vereniging Klinisch Genetica Nederland: https://www.vkgn.org/files/8161/Infographic%20NF1.pdf.

Samen met verschillende specialisten maken wij voor iedere patiënt een optimaal behandelings- en begeleidingsplan

Dr. Martijn Broen
Dr. M. Broen, neuroloog

Contact

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen? Stel ze aan uw behandelend arts. U kunt ook een mail sturen naar: neurofibromatoseteam@mumc.nl

Sluit de enquête