Hematologische zorg Zuid-Oost Nederland: dichtbij huis waar het kan, verder weg als het moet

In de regio Zuid-Oost Nederland, werken de ziekenhuizen intensief samen om zo de best mogelijke zorg te kunnen leveren aan patiënten met een hematologische aandoening.

Deze samenwerking houdt het volgende in:
  • We maken gebruik van gezamenlijke richtlijnen, in lijn met de landelijke richtlijnen. Dit betekent dat u dezelfde zorg krijgt in iedere instelling binnen de regio.
  • Uw behandelplan wordt door artsen van verschillende ziekenhuizen opgesteld (in een regionaal overleg) zonder dat u zelf naar een ander ziekenhuis hoeft te gaan.
  • Als het mogelijk is ondergaat u een behandeling zo dicht mogelijk bij huis. Bij bepaalde complexe behandelingen of een behandeling in studieverband, kan het zo zijn dat u verwezen wordt naar een ander ziekenhuis in de regio. 
  • Om de zorg te verbeteren proberen we waar mogelijk patiënten in studieverband te behandelen. Indien u hieraan wenst deel te nemen kan verwijzing naar een ander ziekenhuis in de regio hiervoor nodig zijn.
  • Om in één van de aangesloten ziekenhuizen behandeld te worden, is het voor het leveren van een goede kwaliteit van zorg belangrijk dat we uw gegevens uit kunnen wisselen met andere zorgverleners in de regio. Als u hier bezwaar tegen heeft, bespreek dit dan met uw behandelend arts. Hij of zij kan u  hier meer uitleg over geven.
hematologische zorg zuid oost nederland
Anna ziekenhuis
Naar de website
Laurentius
Naar de website
Sint jans gasthuis
Naar de website
Catharina ziekenhuis
Naar de website
Maastricht UMC+
Naar de website
VieCuri
Naar de website
Elkerliek
Naar de website
Naar de website
Naar de website
Sluit de enquête