Diagnostiek

Als er een vermoeden bestaat dat er bij u sprake is van baarmoederkanker dan wordt u doorverwezen naar een specialist.

  • Uw behandelend arts bepaalt in overleg met u welke onderzoeken er nodig zijn voor het stellen van de diagnose en het opstellen van het behandelplan. Alle genoemde onderzoeken kunnen van toepassing zijn, maar dit hoeft niet. Welke onderzoeken er plaats vinden, hangt onder andere af van uw conditie, leeftijd en het stadium van de ziekte.

    Inwendig onderzoek
    Bij klachten of een verdenking op baarmoederkanker verricht de specialist eerst een inwendig onderzoek. Mogelijk worden wat cellen weggenomen van de baarmoederhals, het zogenaamde uitstrijkje. De klinisch patholoog bekijkt deze cellen onder een microscoop, waarna er wel of niet verder onderzoek noodzakelijk is.

    Lees meer

  • Bloedonderzoek is een standaardonderzoek dat bijna altijd plaatsvindt. Na afname wordt het bloed naar het laboratorium gestuurd waar het wordt nagekeken. Uw arts bespreekt de uitslagen met u. U kunt laten bloed prikken bij het Diagnostisch Centrum van het Maastricht UMC+. U vindt het Diagnostisch Centrum op niveau 1 (zie de interactieve plattegrond). Heeft u een afspraak op de poli Oncologie, dan kunt u hier tussen 8.00 uur en 16.00 uur bloed laten prikken.

Sluit de enquête