Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Baarmoederkanker

Diagnostiek

Als er een vermoeden bestaat dat er bij u sprake is van baarmoederkanker dan wordt u doorverwezen naar een specialist.

 • Soorten diagnostiek bij baarmoederkanker

  Uw behandelend arts bepaalt in overleg met u welke onderzoeken er nodig zijn voor het stellen van de diagnose en het opstellen van het behandelplan. Alle genoemde onderzoeken kunnen van toepassing zijn, maar dit hoeft niet. Welke onderzoeken er plaats vinden, hangt onder andere af van uw conditie, leeftijd en het stadium van de ziekte.

  Inwendig onderzoek
  Bij klachten of een verdenking op baarmoederkanker verricht de specialist eerst een inwendig onderzoek. Mogelijk worden wat cellen weggenomen van de baarmoederhals, het zogenaamde uitstrijkje. De klinisch patholoog bekijkt deze cellen onder een microscoop, waarna er wel of niet verder onderzoek noodzakelijk is.

  Lees meer

 • Bloedonderzoek

  Bloedonderzoek is een standaardonderzoek dat bijna altijd plaatsvindt. Op basis van de klachten en de verdenking wordt bepaald op welke afwijkingen het bloed onderzocht wordt. Na afname wordt het bloed naar het laboratorium gestuurd waar het wordt nagekeken. U kunt laten bloed prikken bij het diagnostisch centrum op de begane grond van het Maastricht UMC+. Heeft u echter een afspraak in het Oncologie Centrum dan kunt u eveneens tussen 8.00 uur en 16.00 uur bloed laten prikken in de polikliniek.

Sluit de enquête