Myrurgia Abdul Hamid

Drs. Myrurgia Abdul Hamid, MD

Patholoog

Korte beschrijving

Myrurgia Abdul Hamid is werkzaam sinds 2010 als klinisch patholoog in MUMC+. Haar aandachtsgebieden zijn nefropathologie, hematopathologie, oog- en orbitapathologie. Zij neemt deel aan meerdere MDO’s en participeert in de supervisie van de arts-assistenten. Ook is zij lid van de Nederlandse vereniging voor pathologie, Nederlandse vereniging voor nefrologie, Nederlandse vereniging voor dermatopathologie, werkgroep hematologische oncologie OOR ZON zuidoost Nederland, landelijke werkgroep cutane lymfomen, landelijke werkgroep beenmerg pathologie, regionale nierwerkgroep Zuid Limburg, ITMIG mediastinal working group, European society for pathologist, en consulent voor het Limburgse lymfomenpanel.

Aandachtsgebieden

  • cardiovasculaire pathologie
  • dermatopathologie
  • hematopathologie
  • nefropathologie
  • oog en orbitapathologie

BIG-register

19064176801

Contact

E-mail: m.abdulhamid@mumc.nl
Telefoon: + 31 43 387 24 36

Over

Opleiding
De studie geneeskunde werd door Myrurgia Abdul Hamid gevolgd aan de Universiteit Maastricht van 1998-2005. Van 2005-2010 werd zij opgeleid tot patholoog in achtereenvolgens het MUMC+, St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg en de laatste maanden in het Academisch Medisch Centrum, Amsterdam. In 2010 werd zij erkend als patholoog, waarna zij zich verder specialiseerde in de nefro, hemato- en dermatopathologie in het MUMC +.

Werkervaring

Sinds 2010 is Myrurgia Abdul Hamid in het MUMC+ aangesteld als staflid bij de pathologie, waar zij zich ook nog verder heeft specialiseerd in de diagnostiek van de hematopathologie.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Research focus
Naast de patiëntenzorg is Myrurgia nauw betrokken bij het wetenschappelijk onderzoek van nefro- en dermatopathologie, hetgeen tot nu toe heeft geresulteerd in (co)-auteurschappen bij 12 wetenschappelijke publicaties.
Vanaf 2013 houdt zij zich intensief bezig met onderzoek naar thymomen; dit onderzoek wordt verricht binnen een aantal internationale samenwerkingsverbanden.

Deelnames, projecten en nevenfuncties
Naast de patiëntenzorg houdt zij zich bezig met de organisatie van het maandelijkse Limburgse lymfomenpanel.

Congressen / Presentaties /Symposia / werkgroepen
Zij is betrokken bij het onderwijs aan geneeskunde studenten van de Universiteit Maastricht, het onderwijs aan pathologen in opleiding en arts assistenten in opleidingen bij andere disciplines.

Sluit de enquête