Dr, M. Anten

Dr. M. Anten

Neuroloog

Aandachtsgebieden

Hersentumoren

Contact

Over

Na mijn studie Geneeskunde in Rotterdam, ben ik in het Maastricht UMC+ opgeleid tot neuroloog. Sinds 2009 werk ik als neuroloog in het Maastricht UMC+. Hier houd ik me in het bijzonder bezig met de behandeling van hersentumoren, zowel primaire hersentumoren als hersentumoren die zijn ontstaan door uitzaaiingen van een tumor elders in het lichaam.

In de zorg voor patiënten hecht ik veel waarde aan een persoonlijke benadering, aan korte wachttijden en aan een duidelijke en gerichte voorlichting over de mogelijke keuzes bij een eventuele behandeling. In het Maastricht UMC+ werken we met verschillende disciplines samen aan een gezamenlijk doel: het leveren van de best mogelijke zorg voor onze patiënten. De verschillende kennis en invalshoeken van de diverse disciplines zorgen ervoor dat we beter in staat zijn te beoordelen wat voor de individuele patiënt de beste behandeling kan zijn. Uiteindelijk bepalen we samen met de patiënt het definitieve behandelplan. Ik vind het erg belangrijk om deze beslissing samen met de patiënt te nemen.

Mijn werk bestaat, naast patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek, voor een deel uit het verzorgen van onderwijs aan studenten, coassistenten en arts-assistenten in opleiding.Ik ben voorzitter van de werkgroep neuro-oncologie van het Maastricht UMC+ en lid van de landelijke werkgroep neuro-oncologie.

Sluit de enquête