Prof. dr. D. De Ruysscher

Radiotherapeut-oncoloog

Aandachtsgebieden

Longkanker

Contact

Maastricht UMC+, Maastro Clinic
T. 043-3876400
E. poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Over

Ik houd mij al meer dan 15 jaar vooral bezig met de behandeling van longkanker met focus op moleculaire beeldvorming van de tumor en van normale weefsels zoals de long en de hersenen om zo tot een hoge precisie radiotherapie te komen. Dit onderzoek heeft geleid tot behandelingen met minder bijwerkingen en wordt nu internationaal toegepast.

Proton therapie is een ander belangrijk deel van mijn onderzoek van de laatste 10 jaar. Daarnaast heb ik research gedaan naar een optimale integratie van chemotherapie en radiotherapie en meer recent naar combinaties van radiotherapie en immuuntherapie met focus op moleculaire merkers van de immuun reactie en het ontwikkelen van meerdere klinische studies in dit domein. Dit sluit aan bij mijn proefschrift dat ik na mijn klinische opleiding in Leuven aan dezelfde universiteit afrondde in 1992.

Al dit werk wordt samen gedaan met de andere experten in het MUMC+ en uiteraard ook landelijk en internationaal. Ik ben hoogleraar in Maastricht en Leuven en was "visiting Professor" aan het Massachusetts General Hospital en het Francis H. Burr Proton Therapy Center, Boston, MA, USA, het Departments of Human Oncology and Medical Physics, University of Wisconsin at Madison, USA en The Christie, Manchester University, Manchester, United Kingdom.

Sluit de enquête