Dr. E. Gómez García

Klinisch Geneticus

Aandachtsgebieden

Erfelijke kanker

Contact

Telefoonnummer Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Over

In 1991 heb ik de specialisatie tot hematoloog afgerond en in 1998 ben ik geregistreerd als internist in Nederland. Totdat ik in 2002 de overstap maakte naar het Maastricht UMC+,  werkte ik in het Erasmus MC in Rotterdam. Ik heb me toegelegd op erfelijke vormen van kanker. Ik geef advies over alle soorten erfelijke kanker en over de mogelijke preventieve controles en behandelingen bij deze vormen van kanker. Tijdens de spreekuren in het oncologiecentrum geef ik mijn patiënten een screeningsadvies op maat. Dit advies is gebaseerd op DNA-onderzoek en op de specifieke medische geschiedenis van de familie ten aanzien van het vóórkomen van kanker bij familieleden. Bij het advies aan mensen betrek ik ook altijd de eventuele kinderwens van degene die om advies vraagt.

Ik maak deel uit van een multidisciplinaire team met onder meer maagdarmleverartsen, chirurgen, gynaecologen en medisch oncologen. In mijn functie kan ik een bijdrage leveren aan de preventie van kanker door mensen goede informatie te geven over hun erfelijke kankerrisico’s. Zorg van goede kwaliteit gecombineerd met een goede communicatie helpt de patiënt bij het maken van een keuze om wel of niet nader onderzoek te laten doen en om wel of niet een (preventieve) operatie te ondergaan. De afdeling Klinische Genetica in het Maastricht UMC+ is er voor mensen uit de hele regio. We werken samen met Máxima Medisch Centrum (Eindhoven/Veldhoven) en VieCuri Medisch Centrum (Venlo/Venray).

Naast het dagelijkse klinische werk doe ik ook wetenschappelijk onderzoek, onder andere naar nieuwe genen die een rol spelen in het ontstaan van  erfelijke kankersoorten. Ik hecht veel waarde aan het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende nieuwe technologieën. Voor internisten in opleiding heb ik een onderwijsprogramma over genetica samengesteld. Ik ben lid van diverse landelijke en internationale werkgroepen, waaronder Hereditair Borst- en eierstokkanker Onderzoek Nederland (HEBON), de Werkgroep Klinische Oncogenetica en het internationale ENIGMA consortium voor de studie en classificatie van varianten van onzekere klinische betekenis.

 

 


 

 

Sluit de enquête