Christel Haekens

Mevr. C. Haekens

Verpleegkundig specialist

Aandachtsgebieden

Borstkanker en weke delen tumoren

Contact

Telefoonnummer mammacare verpleegkundigen: 043-3872992

Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: mammapoli.oncologiecentrum@mumc.nl

Over

Na mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik tot 2006 gewerkt als mammacare verpleegkundige bij de afdeling Heelkunde van het Maastricht UMC+. Vervolgens ben ik  multidisciplinair gaan werken in het Oncologiecentrum. In 2008 heb ik de master Advanced Nursing Practice (ANP) afgerond en sindsdien ben ik werkzaam als verpleegkundig specialist in het Maastricht UMC+. Daarbij heb ik me gespecialiseerd in de zorg bij borstkanker. Ik begeleid vrouwen met borstproblemen – goedaardige afwijkingen, gediagnosticeerde borstkanker of erfelijk belasting – vanaf de diagnose tot en met de follow up. Daarbij is er aandacht voor zowel de lichamelijke als de psychische kanten van de aandoening. Behalve met patiënten met borstkanker houd ik me inmiddels ook bezig met patiënten met huidtumoren,hoofd-hals tumoren en sarcomen.

Vanuit mijn functie wil ik graag een bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de zorg voor patiënten met borstproblematiek. De zorg bestaat niet alleen uit puur medisch oncologische handelingen, ook op esthetisch gebied heeft ons multidisciplinaire team de patiënt veel te bieden. Ik hecht daarbij zeer veel waarde aan de wensen en de (esthetische) tevredenheid van de patiënt. De coördinerende rol die ik heb binnen de diverse betrokken disciplines, beschouw ik als een meerwaarde van mijn functie. Ik zie mezelf als een spil in het mammateam, die op een laagdrempelige manier zo efficiënt mogelijk de zorg voor iedere patiënt regelt.

Een ander deel van mijn werkzaamheden betreft het coördineren, het signaleren en het naleven van de kwaliteitsindicatoren op het gebied van mammacare. Daarnaast lever ik een aandeel in de wetenschappelijke onderzoeken omtrent borstkanker binnen het Maastricht UMC+ en ben ik stagebegeleider van verpleegkundestudenten en artsen in opleiding. Ik ben lid van de landelijke werkgroep Special Interest Group (SIG) en de Regionale Richtlijnwerkgroep Mammacare.

 

 


 

 

Sluit de enquête