Dr. Lizza Hendriks

Longarts

Aandachtsgebieden

Longkanker

Contact

poli Oncologiecentrum, t. 043-3876400

E: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Over

Sinds 2012 werk ik als longarts in het Maastricht UMC+. De opleiding tot longarts heb ik in het voormalige Atrium Medisch Centrum (nu Zuyderland ziekenhuis) te Heerlen gevolgd met een uitwisselingsstage in het Maastricht UMC+. Mijn klinische werkzaamheden die voornamelijk bestaan uit longkanker behandeling combineer ik met het doen van onderzoek. In 2016 ben ik gepromoveerd op onderzoek naar hersenmetastasen bij longkanker.

Mijn doel is om de best mogelijke zorg te bieden voor patiënten door afstemming van behandeling in multidisciplinair overleg en het aanbieden van nieuwe behandelingen zowel binnen als buiten studieverband. Goede voorlichting van patiënten en naasten ten aanzien van voor- en nadelen van behandelingen en uitleg van verschillende behandelopties is hiervoor dan ook zeer belangrijk.

Ik ben onder andere lid van de werkgroep Oncologie van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT), European Society for Medical Oncology (ESMO) en European Organisation for Research and Treatment of Cancer (EORTC). Van dit laatste ben ik de coördinator van de jonge onderzoekers longkanker groep. Tevens ben ik lid van de commissie voor revisie van de bestaande Nederlandse richtlijn "hersenmetastasen van solide tumoren". Ik houd mij ook bezig met het opleiden van geneeskundestudenten en longartsen in opleiding.

Sluit de enquête