Dhr. Dimitry Hensgens

Voorzitter Patiëntenpanel Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center

Korte beschrijving

Al geruime tijd had ik last van wat ik noem een energielek: zo'n ventiel aan de zijkant van mijn buik waar de energie uit lijkt te verdwijnen. 'Doe het eens wat rustiger aan' was een veel gehoord advies vanuit mijn omgeving. Tuurlijk, als ondernemer was ik een druk beestje. Buiten mijn reguliere zakelijke activiteiten altijd bezig met nieuwe concepten, vernieuwende ideeën en samenwerkingsvormen. Daarnaast als man, vader, vriend natuurlijk ook nog een druk sociaal leven.

Na een hele tijd van specialist naar specialist te zijn gehopt bleek echter dat er iets mis was met mijn bloed/beenmerg en dat dit de veroorzaker is van mijn klachten. Multiple Myeloom was de diagnose.

Angst, twijfel, onwetendheid, paniek, onzeker over de toekomst: dingen die mij, mijn vrouw en twee puberende zoons bezig hielden en houden.

Inmiddels heb ik vele intensieve behandelingen achter de rug en is het besef gegroeid dat mijn leven, ons leven, nooit meer zal zijn zoals het was. Door de juiste keuzes te maken heb ik de kracht in mijzelf en binnen ons gezin gevonden die ons drijft: BETEKENISVOL zijn. Voor onszelf, onze omgeving en mijn mede patiënten. Het lidmaatschap van het patiëntenpanel was voor mij dan ook een logische stap omdat ik op deze wijze een bijdrage kan leveren om de zorg die geboden wordt binnen het MCCC nog patiëntgerichter te maken waarin er oog is voor de mens achter de patiënt.

Aandachtsgebieden

Oncologie

Contact

Sluit de enquête