Dr. F. Heubel-Moenen

Dr. F.C.J.I. Heubel-Moenen

Internist - Hematoloog, hemofiliebehandelaar

Aandachtsgebieden

  • Hematologie in de volle breedte
  • Aangeboren en verworven bloedingsziekten 
  • Paroxysmale nachtelijke hemoglobinurie en aplastische anemie 
  • Myeloproliferatieve aandoeningen en mastocytose 
  • Onderzoek

BIG-register

59910342601

Contact

Over

Mijn naam is Floor Heubel-Moenen en ik ben geboren in Maastricht. In 2008 behaalde ik mijn artsen diploma en koos voor de verdere specialisatie Interne Geneeskunde. Het eerste deel van deze opleiding vond plaats in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, waarna ik in 2013 terug naar Maastricht verhuisde om me verder te specialiseren als hematoloog aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+). 

In 2017 ben ik afgestudeerd als internist-hematoloog en kreeg ik een vaste aanstelling als hematoloog en hemofiliebehandelaar bij het MUMC+. In het dagelijkse werk ligt mijn focus op het diagnosticeren en behandelen van patiënten met een bloedingsziekte, patiënten met myeloproliferatieve aandoeningen en mastocytose, patiënten met paroxismale nachtelijke hemoglobinurie en patiënten met aplastische anemie. Het mogen behandelen en begeleiden van zowel patiënten met maligne als benigne aandoeningen heeft voor mij een enorme meerwaarde.

Naast patiëntenzorg ben ik actief in het onderwijs als mentor voor bachelor geneeskunde studenten en begeleid ik master studenten tijdens hun onderzoeksstage. Daarnaast ben ik leermeester van onze hemofilieverpleegkundige in haar opleiding tot verpleegkundig specialist.

In januari 2022 heb ik mijn promotieonderzoek ‘Diagnostics and Mechanisms of Hemostasis in patients with mild bleeding disorders and thrombocytopenia’, onder begeleiding van prof. dr. E.A.M. Beckers en prof. dr . ir. Y.M.C. Henskens, afgerond. De basis voor verder onderzoek is hiermee gelegd. Ik ben ervan overtuigd dat een goede samenwerking tussen artsen, het laboratorium en de onderzoeksafdelingen de perfecte basis vormt voor innovatie en excellente patiëntenzorg.

 

Sluit de enquête