Lisa Hillen

Dr. Lisa M. Hillen, MD PhD

Patholoog

Korte beschrijving

Lisa Hillen is sinds maart 2016 werkzaam als patholoog in het MUMC+. Haar voornaamste aandachtsgebieden zijn longpathologie, dermatopathologie, en hoofd hals pathologie. Verder steunt ze het uropathologie team en participeert in de nefropathologische diagnostiek. Zij neemt deel aan meerdere MDO's, onder andere oncologische longpathologie, interstitiële longpathologie en nefropathologie. Ook participeert zij in de supervisie van de arts-assistenten pathologie en geeft zij onderwijs aan geneeskunde studenten.

Aandachtsgebieden

  • pulmonaire pathologie
  • dermatopathologie
  • hoofd-hals pathologie
  • urogenitale pathologie
  • nefropathologie

BIG-register

69913823501

Contact

E-mail: lisa.hillen@mumc.nl
Telefoon: +31 4 3387 24 36

Over

 Opleidingen
Lisa Hillen (1984, Aken) studeerde van 2004-2010 geneeskunde aan de Rheinisch Westfälische Universität (RWTH) te Aken, Duitsland. In het laatste jaar van haar studie was ze werkzaam aan de Universitätsklinik Balgrist, Zürich, Zwitserland en aan het centre hospitalier universitaire St. Eloi, Montpellier, Frankrijk.
Van 2011-2016 werd zij opgeleid tot patholoog bij achtereenvolgens de afdeling voor pathologie van het MUMC+, het Viecuri Medisch Centrum in Venlo en het Atrium Medisch Centrum in Heerlen. De laatste zes maanden van haar opleiding deed zij een verdiepingsstage hematopathologie en nefropathologie op de afdeling Pathologie van het Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Boston, Verenigde Staten. Dr. R.P. Hasserjian, Prof. J.A. Ferry en Prof. R.B. Colvin waren haar begeleiders. Sinds 2016 werkt ze als staf lid in het MUMC+.

Promotieonderzoek (Dr. med., RWTH Aachen, Duitsland)
Tijdens haar opleiding geneeskunde startte zij in 2007 met haar promotieonderzoek “Characterisation of Fetal Human Neural Progenitor Derived Astrocytes and Effects of Trophic Factors and ECM on CNS in Vitro Neurite Regeneration” (Instituut voor Neuropathologie, RWTH Aken). Zij rondde dit promotieonderzoek af in 2011.

Promotieonderzoek (Ph.D., GROW School MUMC+, Maastricht University)
Naast de patiëntenzorg volgde Lisa Hillen haar Ph.D. promotietraject over translationeel dermatopathologisch onderzoek op het gebied van Spitzoïde melanocytaire tumoren. Zij rondde dit promotieonderzoek af in 2022. 

https://books.gildeprint.nl/thesis/574601-Hillen-Rohlfs/

Phd Defence of Lisa Maria Hillen-Rohlfs - YouTube

Werkervaring

Sinds maart 2016 staat zij geregistreerd als patholoog en is gestart als staflid pathologie in het MUMC+.

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Research Focus
Naast de patiëntenzorg is Lisa Hillen betrokken in translationeel dermatopathologisch onderzoek in gemetastaseerde melanomen. Ze neemt ook deel aan longoncologisch onderzoek in de context van neuro-endocriene pulmonale neoplasma's.

In 2021 heeft dr. L. Hillen samen met dr. V. Winnepenninckx een Academisch Alliantie Fonds van het MUMC+ en Radboud umc gewonnen met hun project: Mohs chirurgie ondersteund door kunstmatige intelligentie: beter, sneller en goedkoper.

Sluit de enquête