Dr. F. Hoebers

Radiotherapeut-Oncoloog

Aandachtsgebieden

Hoofd, hals en huid tumoren, tumoren van de weke delen (sarcomen) en longkanker

Contact

Maastro Clinic
T. 088-4455666
E. info@maastro.nl

Over

Tot 2010 heb ik 9 jaar als radiotherapeut-oncoloog gewerkt in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. In die periode heb ik ook gedurende een jaar een fellowship Radiotherapie gedaan in het Princess Margaret Hospital in Toronto, Canada. In 2007 ben ik aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op het onderwerp “Prognostic factors and predictive tests in the treatment of Head and Neck Squamous Cell Carcinoma”.

Sinds eind 2010 werk ik in Maastro Clinic en heb me gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met Hoofd-Hals en huid tumoren, tumoren van de weke delen (sarcomen) en longkanker. Als radiotherapeut-oncoloog werken wij ook in de omliggende ziekenhuizen in onze regio. Voor mij staat voorop dat het hele multidisciplinaire team van specialisten samen met de patiënt de meest geschikte behandeling op maat voor hem/haar probeert te maken. Iedere patiënt en iedere tumor is immers anders en vergt daarom een individuele aanpak.

Naast de directe patiëntenzorg besteed ik tijd aan klinisch wetenschappelijk onderzoek waarbij wij ook patiënten betrekken om nieuwe behandelingen of diagnostische testen te onderzoeken in de dagelijkse praktijk. Dit moet uiteindelijk leiden tot een verbeterde behandeling voor alle patiënten.

Ik geef ook onderwijs aan studenten in opleiding tot basisarts aan de Universiteit Maastricht en ben daarnaast lid van verschillende commissies en wetenschappelijke beroepsverenigingen waaronder de Nederlandse werkgroep van hoofd-hals tumoren (NWHHT) en het Landelijk Platform Radiotherapie Hoofd-Hals Tumoren (LPRHHT).

Sluit de enquête