Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
Ton Janssen

Ga terug

Drs. T. Janssen

Medisch oncoloog

Aandachtsgebieden

Nier-, blaas-, prostaat-, teelbalkanker en huidtumoren (waaronder het melanoom)
Palliatieve zorg

BIG-register

89915806501

Contact

Polikliniek Oncologie: 043-3876400
Email: poli.oncologie@mumc.nl

Curriculum vitae

Ik werk sinds december 2020 als medisch oncoloog in het Maastricht UMC+. Hiervoor heb ik mijn studie geneeskunde en biomedische wetenschappen in het Radboudumc te Nijmegen behaald en daarna de opleiding tot internist-oncoloog in het ErasmusMC te Rotterdam.

Ik heb veel affiniteit met directe patiëntenzorg, waarbij ik dagelijks de zaalartsen op de afdeling Medische Oncologie superviseer. Daarnaast ligt mijn hart bij de palliatieve zorg waarbij ik patiënten met kanker begeleid in de laatste levensfase. Naast de lichamelijke klachten vind ik het ontzettend belangrijk om aandacht te besteden aan psychische en sociale problemen. Mijn doel is dan ook om de palliatieve zorg verder uit te breiden op de afdeling Oncologie in het MUMC+.

Ten aanzien van de poliklinische werkzaamheden ben ik gespecialiseerd in de medicamenteuze behandeling van patiënten met nier-, blaas-, prostaat-, teelbalkanker en huidtumoren (waaronder melanoom). Ik hecht veel waarde aan goede voorlichting van elke patiënt over de diagnose, behandelmogelijkheden en voor- en nadelen zodat we een weloverwogen behandeling kunnen kiezen. Dit doe ik samen met een enthousiast multidisciplinair oncologisch team.

Sluit de enquête